Hoppa till sidans innehåll

Sverige förlorar första träningslandskampen mot Holland

25 APR 2009 18:16
Efter en jämn första halvlek, som slutade 0-0, gick svenskorna in i andra halvlek med vinden i ryggen och goda förhoppningar om vinst. Andra halvlek innebar dock också ett stort antal byten vilket störde spelet, inte minst i inkasten. Detta profiterade Holland på direkt och vann slutligen med 24-0 efter fyra välspelade försök i andra halvlek.
  • Skapad: 25 APR 2009 18:16

I första halvlek spelade Sverige spännande och utmanande rugby i såväl attack som försvar, utan att riktigt kunna omvandla det till poäng. Att inget av laget gjorde poäng kunde dock ses som ett rättvist resultat, och svenskorna var mycket positiva på väg in i andra halvlek. Efter paus skulle de ha vinden i ryggen vilket borde ge dem det där lilla extra för att få poängen de hoppades på.

Vid halvtid byttes dock båda pelarna och en av andraledarna ut, samtidigt som det gjordes ett stort antal andra taktiska och positionsmässiga byten under andra halvlek. Detta ledde till störningar i det svenska spelet, inte minst i inkasten och Holland var inte sena att profitera på detta och gjorde under andra halvlek fyra välspelade försök där de satte två av sparkarna.

"Trots att spelarna är otroligt misnöjda med resultatet finns det många saker att vara nöjd med avseende spelet och spelarnas prestationer" säger Andy Tither, förbundskapten för damerna.

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info