Hoppa till sidans innehåll

Sverige-Holland 3-7 i andra matchen

26 APR 2009 18:17
Svenskorna förlorade även den andra träningsmatchen mot Holland, men med avsevärt mindre marginal. Även denna gång fick alla i truppen spela under matchen och det märktes att de dagen innan fått en chans att få lite matchtempo i kroppen. Holland ledde med sju poäng i första halvlek, men sedan kom svenskorna tillbaka och hade flera chanser i andra halvlek som dock inte riktigt resulterade i poäng, mer än en straffspark som sattes mellan stolparna.
  • Skapad: 26 APR 2009 18:17

Den största skillnaden jämfört med lördagen var förstås att man nu vann andra halvlek, och att där laget varit oorganiserat i försvar unde lördagen var man nu mycket bättre samspelta. Svenskorna är förstås mycket missnöjda eftersom de känner att de  borde ha vunnit i alla fall en av matcherna. Under andra halvlek i dagens match hade de också ytterligare lägen, både i form av straffar och ett inkast som drevs in i försöksområdet men tyvärr hölls upp av motståndarna.

Landslagsledningen ser trots förlusterna stora positiva efekter av helgens matcher:

  • Samtliga spelare i truppen har fått speltid och en chans att visa upp sig själva och vad de kan i matchsituation på landslagsnivå.
  • Olika laguppställningar och spelvarianter har testats
  • Laget har fått matchträning mot ett av de åtta bästa lagen i Europa

Den slutgiltiga, bantade, truppen till EM togs också ut under helgen och meddelades till spelarna efter matchen. Den fullständiga EM-truppen publiceras dock av tekniska skäl här på rugby.se först på måndag kväll.

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info