Hoppa till sidans innehåll

Svenska herrarna på väg till Split

30 APR 2009 11:15
På fredag åker det svenska herrlandslaget till Split för att möta Kroatien på lördagen den 2:a maj kl 14. Efter förlusten mot Holland har chanserna för avancemang i VM-kvalet försvunnit, men viljan att placera sig högt i gruppen efter att samtliga matcher spelats nästa vår är hög, och de känner att de bör kunna slå Kroatien.
  • Skapad: 30 APR 2009 11:15

Det Holländska laget som Svenskarna mötte för två veckor sedan var väldrillade och tränar tillsammans varje vecka. Men Sverige lyckades i andra halvlek ändå hitta, och utnyttja, några svagheter i deras grundteknik vilket skulle kunna bli avgörande i längden. Trots Hollands klara fördel av att kunna träna tillsammans på en regelbunden basis, hade de svenska spelarna en bra match och truppen mot Kroatien är i stort sett oförändrad.

"Lagledningen tror på talangen i laget, och med mer matchtid kommer laget att växa och bli mer samspelta vilket i sin tur kommer att leda till att poängen kommer." säger Phil Appleton, manager för herrlaget, och fortsätter  "Om den svenska truppen kan kommunicera och utnyttja svagheter på samma sätt som i andra halvlek mot Holland, kommer resultatet i helgen att bli en värdefull bortavinst"

Det kroatiska laget har en klar fördel vid hemmamatcher eftersom området är så svårt att nå utanför chartersäsongen! De är också svåra att bedömma spelmässigt. Deras träningar är välbesökta och beskådas av en entusiastisk lokal publik, men förutom några importer verkar rugbykunnandet mindre än hos det svenska laget. Kroaterna kan defintivt slås av ett lag som kommer för att spela rugby.

Matchen kommer helt säkert att bli tuff, men den bästa vinsten är å andra sidan efter en välspelad och jämn match.

Truppen:
Alex Taylor
Douglas Lidberg
Erik Wikström
Eshan Fadaker
Fredrik Casselhag
Hannes Eriksson
Linus Hector
Mak Jelec
Mathias Thorhard
Nico Parmelund
Olof Wadell
Paul Sullivan
Paul Matthews
Richard Johansson
Seteraki Tegunimataka
Thomas Arvidsson
Tim Johansson
Viktor Pettersson
Roger de Jager
Lee Sandberg
Andreas Bruhn
Nils Edström

Management:

Huvudtränare   Mike Tatu

Tränare.       Robbert Boström

Admin.         Bengt Lund

Manager.       Phil Appleton

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info