Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annas Fotografiska P18_landslag

P18 XV: Rapport från IRFU Exiles tournament

06 MAJ 2016 08:31
Här nedan följer en redogörelse för vårt P18-landslag som nyligen spelade IRFU Triangular Tournament i England.
  • Skapad: 06 MAJ 2016 08:31

Sista dagarna i April åkte Svenska P18-landslaget till England för att delta i IRFU Triangular Tournament där motståndarna bestod av Irish Exiles och Welsh Exiles. Laget bodde på Effingham park hotel där vi hade nära till Copthorne Prep School som bistod oss med träningsmöjligheter. Torsdagskvällen var lugn och en gemensam kort promenad som avslutades med stretching och mjukgöring av leder och muskler.

P18_stretch

På fredagen promenerade laget bort till skolan och där möttes vi av en fantastisk gräsplan och härligt Engelskt väder! Fystester genomfördes och till allas glädje ser vi att killarna har förbättrat sina resultat sen uttagningslägret i Partille . Därefter var det genomgång för backar och klungan separat för att därefter jobba på kall och gameplan. Efter lunchen gick vi tillbaka för att köra lite team runs innan vi avslutade dagen. Lördag, Valborg, Sveriges kungs 70-årsdag.

 

Game day! Vi inledde dagen (som alla andra dagar inleds) med gemensam morgonstretch och lite övningar och grabbarna var laddade. För många var detta första gången de skulle få representera Sverige och få bära de Svenska färgerna men med hjälp av lagkamraterna och ledarna lyckas vi få ett härligt lugn i gruppen. Vi äter frukost och åker sedan buss till Crawley RFC som ligger ett stenkast från Gatwick flygplats. Före första matchen samlades truppen i omklädningsrummet där vi alla sjöng den Svenska nationalsången, en stund fylld av stolhet för hela laget. Första matchen möter vi Welsh Exiles. Stora och starka pojkar som såg ut som hungriga vargar, och det fick Sverige ganska direkt erfara och Exiles springer relativt lätt in ett försök. Efter det organiserar sig The Junior Vikings och ställer upp till kamp. Efter en period av mycket bra spel av Sverige lyckas laget arbeta in ett försök i ena hörnet. Målsparken sitter och halvtidsresultatet blir 7-7. I andra halvlek börjar Sveriges svagheter i försvaret kring mauls visa sig vilket Exiles utnyttjar och lyckas smita igenom till slutresultatet 7-26.

P18

Andra matchen står Irish Exiles som motståndare. Laget är mindre men kvickare än Welsh Exiles. De Svenska pojkarna har svårt att tagga till och lyckas inte riktigt få till något spel i inledningen men lyckas till slut kriga in ett försök för att ge halvtidsresultatet 15-7 i fördel till Irish Exiles. Matchen fortsätter i samma anda som första halvlek och i slutändan lyckas inte Sverige behålla den höga nivån som de visat att de KAN spela på och slutresultatet 34-14 är lagom rättvisande. Sverige spelar stundtals jättevacker rugby men samtidigt är svagheterna fortfarande tydliga vilket ett kvalificerat motstånd lyckas utnyttja. I eftersvallningarna av matcherna kan vi konstatera att grabbarna kan stå med höga huvuden efter matcherna. De som tittade på matcherna kan konstatera att Sveriges lag inom kort kommer kunna vara med och slåss om förstaplatsen i denna turnering, men då vi fortfarande är så tidigt på säsongen och det här var den första riktigt kraftmätningen så räckte vi inte riktigt till. Pojkarna vet det, tränarna vet vad som behöver göras, publiken vill ha mer, och motståndarna kommer att få se upp i framtiden. Sammanfattningsvis är tränarna, spelarna och Svensk Rugby jättenöjda med resultatet och helgen var utvecklande, inspirerande och framförallt rolig. Ska bli spännande att se vad laget kan åstadkomma i November när The Baltic 4 Nations går av stapeln.

Hela truppen med ledare vill tacka våra generösa sponsorer för deras support på denna resa!


* Brandskyddsmålarna AB
* Blue Sky consulting
* Annas Fotografiska

P18_pickandgo

Skribent: Jhonny KG Gustafsson

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info