Hoppa till sidans innehåll

Mellan landskamperna

05 NOV 2009 10:14
En liten analys och intervju med Richard Johansson efter förlusten mot Holland.
  • Skapad: 05 NOV 2009 10:14

Sverige förlorade lördagens match mot gästande Holland med 16-19. Sverige ställde ett mycket bra lag på fötter och borde ha besegrade Holland om man haft siktet rätt inställt.

Sverige öppnade ganska försiktigt men tog ändå ledningen efter en straff som säkert sattes av Tim J. Efter detta kom Holland tillbaka och pressade det svenska laget till en hel del misstag som Holländarna däremot inte riktigt kunde ta till vara på. Från Holländsk sida väntade man sig en större och kraftigare svensk press och betydligt mer aggresivitet. Det svenska forwardsspelet visade sig vara starkt och flera gånger skapade det en press mot holländarna som tvingades till flera regelvidriga försök att stoppa Sverige.

Den andra halvleken startade med en lång spark ned i svensk försvarszon och holländarna pressade ned det svenska laget direkt från avsparken och gjorde matchens första försök efter bra supportspel längs sidlinjen. Efter denna kalldusch vaknade Sverige och tog tillbaka kommandot. Efter en lång press i hollands 22-meters område kom matchens första gula kort. Den Georgiske domaren som var bra matchen igenom varnade en holländsk spelare efter att ha kommit ifrån sidan i maulen upprepade gånger.

Den svenska pressen ökades ännu mer och nu fick även backlinjen mycket boll att jobba med. Sverige fick också ett antal straffar som antingen missas eller sparkas till touch. Mitt i den svenska pressen tar Holland över och spelar ett mycket snabbt och vackert supportspel med sina backar och forwards tar över och ett snabbt spel senare kommer matchens andra försök.

Sverige skulle dock komma tillbaka i matchen, och det med Tobias Borg som efter en speedballiknande rush längs sidlinjen gör ett försök. Men det döms bort efter att domaren konfererat med liljedomaren. Bara några minuter senare presenterar sig englandsbaserade Lee Sandberg för den svenska publiken genom att efter en ruck plocka upp bollen och finta bort 2 holländska spelare med en dummypass och helt ren lägga ned bollen mellan stolparna. Men, tyvärr, så var matchen några minuter för kort för att Sverige skulle komma ikapp och förbi.

Totalt sett visade Sverige upp ett mycket bra och varierande spel i andra halvlek. Men, på denna nivå har vi inte råd att missa så många poäng med missade straffar. Hollands insats var bra och man gjorde klart färre misstag än det svenska laget. Sverige måste dessutom starta som arga pittbulls direkt och inte vänta.

Nu väntar Malta på lördag för det Svenska laget som i natt reser ner till Öriket i Medelhavet. Det maltesika laget förlorade lite överraskande stort i sin borta match mot Kroatien med 34-13 (8-7). Efter en jämn första halvlek ökade kroaterna farten och tryckte till Malta rejält med 5 försök.

Richard Johannson säger
- Resultatet för Malta förvånade mig och jag är osäker på om de verkligen ställde upp med bästa laget. De har en hel del killar som spelar både i England och i Australien och jag är tveksam till om de flög hem dem till denna match nu när deras chans att gå vidare är borta. Sverige hade inte ett bra lag i vår bortamatch mot Kroatien och om vi spelat med den uppställningen som vi hade i lördags hade nog resultatet sett annorlunda ut. Vi kommer att ha ett mycket bra lag mot Malta och vi ska träna på matcharenan i morgon (fredag) kl 21, då alla spelarna har hunnit ansluta. Vi ser fram mot matchen och kommer att ge järnet.

Rugby.se kommer att försöka ge resultat efter hand om matchen mellan Malta och Sverige.

Skribent: Stefan Ryderfelt

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info