Hoppa till sidans innehåll

Irish Exiles Triangular series

09 MAJ 2017 06:48
Det är andra året som Sverige blivit inbjudna till Irish Exiles Triangular series, den turnering vi siktat på under våra träningsläger under första delen av säsongen 2017. Turnén var en spännande fyra dagars resa (27th -30th April).
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2017 07:05

I år lade vi till i en extra match på fredagen då vi mötte ​​V Middlesex U18 för att ge spelarna så mycket matchtid som möjligt. Det är bästa läromiljön för dessa unga spelare

Med perfekta rugbyförhållanden spelade Junior Vikings sin första match mot Middlesex U18 på Staines RFC:s plan. 80 minuter (4 x 20) kanonunderhållande rugby. Stundtals mycket bra spel från de svenska pojkarna men för många missade avslut genererade i slutändan endast ett försök vilket gav slutresultatet 36-5. Spelmässigt låg lagen rätt jämnt men de välmeriterade spelarna i Middlesex lyckades pressa igenom svenskarnas försvar de gånger som de gavs möjlighet. 

Lördag - återhämtningsdag och uppiggande aktiviteter för Junior Vikings med matchanalys, pool session och morgonpromenader i Sussexs fina landsbyggd stod på schemat.

Söndag - Junior Vikings var på plats på Hazelwood (London Irish training ground) för matcherna mot IRFU Exiles och Welsh Exiles. Två lag som är i slutet av sin säsong och är i toppform.

Första matchens resultat blev 0-14 (0-0) med ett snöpligt sista-minuten-försök emot oss. Matchen hade kunnat gå åt vilket håll som helst. Pojkarna spelade stundtals utomordentlig rugby.

Till andra matchen kom svenskarna ut med rätt tunga ben mot ett snabbt spelande lag som utnyttjade det exemplariskt och drog igenom försvaret ett par gånger. Sverige laddade om i den korta pausen och krigade sig sedan in i matchen och belönas till slut med ett välförtjänt lagförsök. Slutresultat blev 5-26 (0-19). Wales slog sedan Irish med 26-17. 

Vikings har tagit ett stort kliv framåt i deras utveckling och mött 3 fantastiskt duktiga lag och fick många positiva kommentarer från motståndarnas tränare och spelare på vår utveckling från förra året. Den bästa komplimangen är ändå inbjudan att komma och spela mot alla tre lagen i april 2018.Touren är slut, men resan för 2017 har bara börjat.

Tack till föräldrar, klubbar och alla supporter som har stöttat laget + ett stort tack till sponsorerna Vaimo.se och TR fastenings och alla andra som gjort denna tour så bra. Vår utvecklingskurva är positiv för resten av året och hela laget ser fram mot Baltic mästerskapet i oktober

Andy Stewart
Svenska rugbyförbundet
P18 Förbundskapten - Coach

På bilden har ni årets stiliga Junior Vikings utanför det vackra Copthorne-hotel.