Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Wicksell 20140427 Sverige - Tyskland

Herr XV: tapper insats från Sverige – Tyskland vidare i VM-kval

26 APR 2014 21:09
Tyskland, som slog Sverige 73-17 för ett år sedan, verkade förvånade att möte det svenska lag som stod på plan idag. Sverige hängde med i närmare 70 minuter innan Tyskland lyckades få övertaget och göra sitt fjärde försök för att säkra bonuspoängen. I och med det och dagens övriga resultat har Tyskland vunnit ENC1B och går vidare i VM-kvalsprocessen. Tyskland vann matchen 20-45 (7-12).
  • Skapad: 26 APR 2014 21:09

- Vi visade att vi kan vara med och spela på den här nivån, säger kapten Ian Gowland. Visst är vi besvikna, men det är svårt när vi inte haft samma möjlighet att spela ihop oss. Tajmingen i de fasta situationerna och i backlinjen var inte riktigt där än och det gör det svårt mot ett bra lag som Tyskland. Men det finns ingen anledning att vi inte snart ska kunna vara med och fajtas om att vinna gruppen. Tyskland var riktigt oroliga de första 60 minuterna och man såg lättnaden när de väl fick in det där fjärde försöket. Så vi har mycket positivt att ta med oss till nästa säsong.

 

Sverige – Tyskland                     20 – 45 (7 – 12)

Svenska poänggörare: Ian Gowland 5p (1 försök), Robin Fransson 15p (1 försök, 2 målsparkar, 2 straffsparkar)

 

Dagens övriga resultat i European Nations Cup 1B

Ukraina – Polen                          29 – 28

Tjeckien – Moldavien                37 – 19

 

Sverige slutar på femte plats i gruppen och är därmed kvar i ytterligare två år. Tyskland kvalar upp till division 1A, varifrån nu Belgien blir nedflyttade. Tjeckien blir nedflyttade och Holland, som vann division 2A, flyttar upp till 1B inför hösten.

Se samtliga resultat och den uppdaterade poängtabellen på FIRA:s hemsida.

 

Tyskland går i och med gruppsegern vidare i VM-kvalprocessen inför VM 2015 i England. Den 10 maj möter de vinnaren i division 2A, Holland. Vinnaren i den matchen går vidare till att möta Ryssland som kom trea i Europas högsta division, 1A. Vinnaren i den matchen möter sedan ett lag från en annan kontinent i ett avgörande dubbelmöte. Georgien och Rumänien är redan klara för VM genom den Europeiska kvalprocessen.

Läs mer om den Europeiska kvalprocessen på den officiella hemsidan för VM.

Skribent: Jennifer Sundqvist

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info