Hoppa till sidans innehåll

Herr XV: UKRvSWE 23-10 FT

30 APR 2016 15:41
En en fysisk hård och tidvis ganska slarvigt spelad landskamp kunde tillslut Ukraina vinna på hemmaplan i Kiev.
  • Skapad: 30 APR 2016 15:41

Inledningsvis hade matchen en viss nerv i sig och mot spelets flöde kunde Sverige ta ledningen 0-3 genom en straffspark från fullbacken Ian Gowland. Sverige hade det svårt att få en bra plattform från nedbrytningarna då Ukraina var starka i både ruck och kunde även sätta de svenska backarna under press och därmed forcera fram misstag. Kort efter Gowlands straffspark kunde också Ukraina göra sitt första försök i matchen. 

Det saknades dock inte ambitioner i den svenska backlinjen och framförallt Gowland visade prov på flera bra löplinjer från sin fullbacksposition. Tyvärr var Ukraina också brapå att stänga ner ytor för de svenska backarna att jobba på. 

Trots periodvis hård press kunde dock Fredrik Enstad komma igenom för ett försök som konverterades av Ian Gowland. 

Under matchens sista tio minuter var Sverige en man mer när Ukraina fått en man i sin bin, men Sverige kunde inte utnyttja det numerära övertaget och i under stopptid kunde Ukraina utöka sin ledning till 23-10 som också blev slutresultatet.

 

Svenska poänggörare:
Enstad (5p), Gowland (5p) 

 

Förbundskapten Kanogo Njuru kommenterar matchen och lagets insats så här:

"Jag är nöjd med främst vår försvarsprestation. Organisatoriskt tog vi ett steg framåt, vilket känns bra. Ukraina fick verkligen kämpa för det enda spelmålet de gjorde, vilket var jättepositivt. Sen har vi mycket att jobba på i anfallet för att bli lite tryggare.Det som kommer att vara avgörande är att vi får tid tillsammans och att vi blir tryggare i att vara i de mer pressade situationerna, dvs i vår egen röda och gröna zon. Att det finns ett lugn och beslutsamhet som gör att vi får bättre utdelning där. Där ser jag att det brast i dag.Hade vi varit bättre på att lösa ut de situationer vi utsatte oss för i framförallt röd zon i dag, så tror jag att resten hade sett väldigt annorlunda ut, och hade vi dessutom haft större tålamod i grön zon så tror jag även det hade kunnat bidra till att bärga en vinst idag.Vi pratade innan matchen om tålamod och om vi höll bollen så skulle Ukraina, genom bristande disciplin, ge oss fördelar. Matchbilden blev precis så, så det är på ett sätt väldigt positivt, att vi kan förutse vilket typ av spel som kommer att ge oss fördelar." 

(texten uppdateras kontinuerligt)

Skribent: Per Gjörloff
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info