Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gunnar Mattiasson Foto: Gunnar Mattiasson

Herr XV: Seger med god marginal mot Malta

01 APR 2016 23:58
Det svenska herrlandslaget kunde avsluta sitt träningsläger på Malta med en storseger mot värdlandets landslag. Efter 80min på ett soligt Malta stod Sverige XV som segrare med 43 poäng mot 16.
  • Skapad: 01 APR 2016 23:58

scrum1

Det var landslagets nestorer, Sean Burke, James Darbyshire och kaptenen Ian Gowland som kom att dominera tillställningen. Tillsammans svarade de för huvuddelen att Sveriges poängskörd och var även dominanta i det öppna spelet.

Landslagstränaren Kanogo Njuru kommenterar matchen:

   - Vi började matchen starkt och hade väldigt mycket bollinnehav. Sedan släppte vi in malteserna 2 gånger pga egna misstag. I mitten av matchen hade vi lite dålig disciplin men överlag spelade vi enkelt och taktiskt i större delen av matchen samt var effektiva i nedbrytningarna. Försvarsarbetet fungerade bra bitvis och vi hade ett väldigt bra avslut av matchen. De mer rutinerade spelarna var tongivande, men många av de nya och unga visade framfötterna, vilket var positivt, avslutar Kano Njuru. 

 

Svenska poänggörare: Matt Mitchell (10p), Sean Burke (10p),  Ian Gowland (8p) Jimmie Rissanen (5p), Linus Clarén (5p) och James Darbyshire (5p).

 

Matchstatistik

set goals

scrum stats

inkast stat

Skribent: Per Gjörloff
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info