Hoppa till sidans innehåll

Herr VII: Visar att de vill till slutspel

22 JUN 2013 19:13
Sverige satsar på att bli etta eller tvåa i gruppen och därmed ta sig till semifinal i Europacupens andra delturnering. Efter segern mot Kroatien i dagens sista gruppspelsmatch har Sverige goda chanser att nå det målet, men det hänger på morgondagens match mot Moldavien.
  • Skapad: 22 JUN 2013 19:13

I Sveriges sista gruppspelsmatch för dagen besegrade de Kroatien med övertygande 0-36 (0-26). Två matcher återstår att spelas idag, där resultaten mycket väl kan komma att påverka vilka två lag som går vidare till slutspel.

 

Se matchen igen. Första halvlek här http://www.e-k.tv/videos/299-belgian-rugby-belge/2102-sevens-european-championship-croatia-sweden-part-1 och andra halvlek här http://www.e-k.tv/videos/299-belgian-rugby-belge/2103-sevens-european-championship-croatia-sweden-part-2

 

Moldavien, som hittills förlorat två av tre gruppspelsmatcher har möjlighet att komma ikapp Sverige genom seger mot Serbien idag och vinst mot Sverige imorgon, vilket skull innebära att de slår Sverige på inbördes möten. Danmark är också fortfarande med i leken. De möter förstarankade Belgien idag och Kroatien imorgon bitti.

 

- Moldavien har gått upp och ned i sitt spel, säger manager Anders Svärd på plats i Bryssel. De förlorade mot Danmark [som Sverige besegrade] men har också visat riktigt bra spel. Läget för oss känns rätt stabilt och målet att gå vidare till slutspel kvarstår.

 

- Det märks att alla spelarna är väl förberedda, säger forward Andrew Daish. Vi har alla konditionen att återhämta oss väl mellan matcherna och att bidra ordentligt på plan. Vi har alla kämpat hårt idag, och det känns bra inför matchen mot Moldavien imorgon.

 

Sveriges Oliver Callaghan har skadat knät och kommer inte att spela något mer under helgens turnering.

 

Svenska poänggörare mot Kroatien:

Fredrik Enstad 5p, Robin Fransson 16p, Oskar Lechner 5p, Tim Johansson 5p, Andrew Daish 5p

 

Sveriges gruppspelschema:

Söndag, kl. 10:00            Moldavien – Sverige

Skribent: Jennifer Sundqvist

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info