Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

F18 till England

16 MAR 2016 08:18
Sveriges F18-tjejer är på väg till världens största skolrugbyturnering Rosslyn Park National schools sevens i London.
  • Skapad: 16 MAR 2016 08:18

Turneringen som spelas från måndag-fredag lockar otroligt många unga rugbyspelare. Så här beskrivs turneringen på deras hemsida: 

Rosslyn Park National Schools Sevens

From its humble beginning in 1939, the Rosslyn Park National Schools Sevens has evolved into the world's largest school rugby tournament with some 7,000 boys and girls aged 13 - 18 competing annually.

Sveriges lag," Swedish girls", kommer att spela i den högsta tjejklassen, National sevens girls AASE, som spelas på fredag. 

Swedish girls tävlar tillsammans med 8 andra lag som alla är rugby college där spelarna lever och tränar rugby alla veckans dagar. Det är alltså en stor och tung uppgift som ligger framför våra svenska tjejer, men tanken är att detta ska vara en stor utmaning där alla får med sig massor med rugbykunskap och erfarenhet hem. Sverige deltog för första gången förra året och det var väldigt utvecklande för de spelare som deltog, där flera idag är med i seniorakademin och knackar på dörren till seniorlandslaget. Som vanligt står tjejerna och deras föräldrar för hela kostnaden, så om någon har kontakt med potentiella sponsorer så mottags detta tacksamt. 

Turneringen är en del i förberedelsen inför F-18 EM i Frankrike som går av stapeln i september. 

/Britt Westesson

Skribent: Emanuel Hedeberg
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info