Hoppa till sidans innehåll

Damlandslaget till Wales Cardiff fredag 27 november till söndag 29 november

05 OKT 2009 21:05
Svenska damlandslaget har fått ett erbjudande vi inte kan tacka nej till. Wales har bjudit in damerna till en träningsmatch i Wales den 28/11. Wales hjälper till för att vi ska kunna få över ett bra lag som även gör dem möjlighet att stå bra förberedda inför six nations.
  • Skapad: 05 OKT 2009 21:05

Sveriges damer kommer åka över för att få en bra värdemätare om vart man står, men framför allt för att få bättre koll på vart lagen som ska till VM ligger i sina förberedelser.

Damlandslaget kommer ha uttagning för VM satsningen den sista oktober, och där kommer man att finna 36 spelare. Den trupp som åker till Wales kommer att bestå av 22 spelare. Det kommer vara en stomme från den trupp som var med i EM i Sverige. Den trupp som tas ut nu till träningsmatchen har självklart en bra chans att få vara med i truppen inför VM men är inte på något sätt självskrivna inför VM. För att åka till VM handlar det om att alla 36 som blir uttagna har samma chans och behöver bevisa att man tränar och är väl förberedd inför VM. Dvs blir du inte uttagen till de 22 till Wales betyder det ändå att du fortfarande har chans att komma med i den slutgiltiga VM-truppen.

 Detta är den nya ledningens första riktiga test och ska bli intressant att få jobba med alla. Vi ser alla fram mot denna match. 

Mvh Jonas Ahl

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info