Hoppa till sidans innehåll

Damernas EM uppladdning i påsk

09 APR 2009 16:57
I helgen börjar den sista intensiva perioden av uppladdning inför EM på hemmaplan för det svenska damlandslaget. En trupp på 28 spelare åker till England för att möta ett starkt lag från Bristol, med 10 aktiva landslagsspelare från Wales och England, samt ett Wales Select-lag.
  • Skapad: 09 APR 2009 16:57

När Sverige i förra mötet slog Wales var det helt och hållet ett utvecklingslag de mötte. Det här walesiska laget är ett starkare lag. Även om det kommer innehålla en del utvecklingsspelare, innehåller det också ett stort antal aktiva landslagsspelare som deltog i den senaste Six Nations-turneringen. I årets turnering gjorde Wales gjorde ett fantastiskt resultat och slutade tvåa på samma poäng som England som vann turneringen på poängskillnad.

 

Båda matcherna innebär precis den utmaning som det svenska laget behöver, speciellt som det kommer att innebära två matcher på tre dagar, precis som i EM.

 

Andy Tither, den svenska förbundskaptenen säger: ”Laget har tränat bra och kommer förstås bli mer samspelta i samband med helgen som kommer och träningsmatcherna mot Holland. Vi hoppas på att skapa bra spelsekvenser och längre perioder i matchen där vi kan få vårt system på plats. Detta är den utmaning som laget behöver för att vara väl förberedda inför EM”

 

 Tränargruppen hoppas givetvis på att vinna bägge matcherna i England, men betoningen blir på att få igång det egna spelet och att ta ut den slutgiltiga laguppställningen. Truppen är full av spelare som vill visa vad de går för och slå sig in i startuppställningen. Det finns ett stort antal erfarna spelare som av olika anledningar varit borta från landslagsaktiviteter en period, samtidigt som vi i andra änden har 17åriga Carina Trinh och 18åriga Jennifer Lindholm som gör sitt andra framträdande på denna nivå.

 

Utöver dessa påskmatcher kommer laget även spela två konkurrenskraftiga matcher mot Holland på lördag och söndag 25-26/4 i Norrköping. Det blir Sveriges första hemmamatcher på fyra år. Sverige är ivriga att återställa ordningen efter deras 7-6 förlust mot Holland i förra årets EM, så tuffa matcher garanteras. Här görs också den avslutande uttagningen för truppen till EM. Båda matcherna har kick-off kl 14.00 hos Troján rugbyklubb i Norrköping.

 

Passa på att komma förbi och stöd damerna om du har möjlighet!

 

Sveriges matcher inför EM:

10/4 kl 13.00 Bristol Ladies , på Clifton Rugby Club

12/4 kl 14.30 Wales Select , på Sardis Road, Pontypridd Rugby Club

25/4 kl 14.00 Holland, på Troján Rugbyklubb i Norrköping

26/4 kl 14.00 Holland, på Troján Rugbyklubb i Norrköping

 

Truppen till England

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info