Hoppa till sidans innehåll

Dam XV: stark start inför EM

06 APR 2012 21:26
Svenska damlandslaget har ikväll vunnit träningsmatchen mot select-laget från Engelska rugbyklubben Thurrock. Trots en svår uppbyggnad inför årets första match med skador och sjukdom, så utklassade Sverige värdlaget 5-32 (0-12).
  • Skapad: 06 APR 2012 21:26

Det blev några byten inför avspark då ledningen beslutade att låta veteranen Ulrika Andersson-Hall, som dras med en vadskada, spela från start. Rebecca Kearney flyttades då till fullback, Amanda Sandsborg flyttades till center och Jennie Olsson började matchen på avbytarbänken.

 

Dessvärre höll inte Andersson-Halls vad och hon byttes ut efter knappt 20 minuter. Detta är bara en av de många småskador som landslaget drabbats av den senaste tiden. Den som skapar mest oro just nu är Henrietta Högberg, som under dagens match sträckt ljumsken. Det kommer att visa sig imorgon hur illa hon sträckt sig, men det kan ta upp till sex veckor att återhämta sig. Förhoppningsvis kan hon spela EM 3-6 maj.

 

- Vi har fått många svar på vad vi behöver jobba på. Det är lite rörigt fortfarande och det syntes att det var första matchen, men de sista 20 minuterna skapade vi en stabil bas och visade vad vi kan åstadkomma när spelarna lyfter sig och tar ansvar på plan. Man ser att det kan bli jättebra, säger förbundskapten Jonas Ahl.

 

 

 

Thurrock RFC – Sverige                                            5 – 32 (0 – 12)

Svenska poänggörare: Jessica Melin 10p, Erika Andersson 5p, Amanda Sandsborg 2p, Annika Hecktor 5p, Katarina Boman 5p, Emilia Kristiansson 5p.

Skribent: Jennifer Sundqvist

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info