Hoppa till sidans innehåll

Dam XV: stark match i svensk förlust 3-18

04 MAJ 2011 20:04
I EMs tredje match förlorade svenskorna mot gruppvinnaren Spanien med 3-18 (3-8)efter en fantastisk laginsats. I större delen av matchen var det svenskorna som drev matchen mot förhandstippade spanien. Dock visade spanjorskorna lite större uthållighet i mitten på andra halvlek då de satte två försök i relativt snabb följd vilket avgjorde matchen.
  • Skapad: 04 MAJ 2011 20:04

Matchen började direkt med stor press från det svenska laget, men en straff mot svenskorna i närheten av det egna målet gav de första tre poängen till Spanien. Därefter fortsatte svenskorna sitt driv vilket ledde till en straff i spanjorskornas planhalva. Tyvärr omsattes inte detta till poäng, utan istället lyckades Spanien driva in ett försök i sextonde minuten.

 

Sverige fortsatte driva på och parkerade på spansk planhalva, men visst slarv i avsluten gjorde att det inte ledde till försök för svenskorna. Dock fick de en straff framför stolparna som Emma Skagerlind satte. Med fortsatt starkt spel från Sverige blev detta halvtidsresultatet: 8-3 till Spanien.

 

I andra halvlek fortsatte svenskorna sin press mot spanjorskorna. Tio minuter in i andra halvlek började dock trötthet märkas i det svenska laget och de mer erfarna spanjorskorna gjorde två försök inom loppet av fem minuter. Några byten i det Svenska laget fick dock upp energin igen och spanjorskorna kom därefter inte in i matchen, vilket gav slutresultatet 18-3.

 

Detta resultat innebär att spanjorskorna vinner gruppen och spelar EM-final till helgen. Svenskorna spelar å sin sida match om femteplatsen på lördag kl 12.30. Sannolika motståndare är Ryssland som slog Holland i första matchen.

 

Poänggörare:

Emma Skagerlind (Enköping) 3p

 

Ett stort grattis till våra damer för en riktig kämpainsats mot ett förhandstippat Spanien!

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info