Hoppa till sidans innehåll

Dam XV: Sverige och Holland till final

03 MAJ 2012 22:37
Storfavoriterna Sverige och Holland klarade sig lätt vidare till den väntade finalen på söndag efter att ha vunnit stort mot sina motståndare under dagens matcher. 105-0 och 67-0 skrevs slutresultaten.
  • Skapad: 03 MAJ 2012 22:37

I ett Enköping som visade sig från sin bästa sida med sol och blå himmel, om än inte allt för varmt, spelades idag de första matcherna i WEC B

Holland-Finland kl 14.00: 105-0 (55-0)

Denna match var oerhört ensidig, och det syntes en tydlig klasskillnad mellan å ena sidan Holland - som är mitt i sin nationella säsong och dessutom spelat träningsmatch mot Skottland innan EM, och å andra sidan Finland - som ännu inte börjat säsongen och inte fått till någon träningsmatch än. Holland är nöjda med att ha gått till final utan skador och Finland kommer att satsa allt i matchen mot Ryssland i match om tredjepris.

 

Sverige-Ryssland kl 17.00: 67-0 (22-0)

I dagens andra match var skillnaden mellan lagen väldigt mycket mindre, och Ryssland började starkt med press mot svenskorna. Det tog dock inte allt för lång tid innan svenskorna började profitera på ryskornas misstag och sätta poäng på tavlan. Efter första försöket var det Sverige som drev matchen och stundom spelade de mycket inspirerat, inte minst i det öppna spelet. Samtidigt spelade Ryssland bättre än poängen visar – speciellt i första halvlek, innan svenskornas överlägsna kondition började märkas. I andra halvlek gjorde ryskorna mycket slarvfel med tappade bollar, och gav ifrån sig alltför många straffar. I en jämnare match och mot ett lag med riktigt bra sparkare hade det kunnat kosta dem matchen och det är något de får se upp med mot Finland.

För det svanska laget var det roligt att se hur alla klev fram och tog ansvar, och hur poängen spreds över ett stort antal spelare.

Poäng: Emma Skagerlind 13, Ninni Johansson-Giebat 10, Erica Storckenfeldt 5, Kerstin Lövendahl 5, Tove Viksten 5, Jennie Olsson  5, Elisabeth Ygge 5, Sofia Gertz 5, Rebecca Kearney 5, Jessica Melin 5, Amanda Sandsborg 4.

 

Nu väntar två spännande matcher på söndag. Klockan 12 spelar ett Finland som har allt att vinna med en match under bältet, mot ett revanschsuget Ryssland i matchen om tredje pris. Klockan 15 spelas sedan finalen mellan Holland och Sverige där det är uppenbart att båda lagen vill visa världen att det är de som är bäst i den här gruppen.

 

På lördag klockan 15 spelar dessutom herrarna mot Lettland för att säkra avancemang till ENC 1B.

 

En riktig rugbyhelg väntar!
Vi ses väl där!?

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info