Hoppa till sidans innehåll

Dam XV: Nerverna avgjorde mot Samoa

23 APR 2013 18:18
Nerverna gjorde svenskorna långsammare än vanligt i första halvlek, men efter halvtidsvilan var dett ett anat lag som kom ut. De ägde andra halvlek, men det gav tyvärr inte utdelning i poäng. Samoa vann matchen med 29-0.
  • Uppdaterad: 24 APR 2013 11:03

Det var första gången Sverige mötte Samoa i en femtonmannalandskamp. Detta ihop med att Samoanskorna var fysiskt massiva gjorde att nerverna spelade en stor roll i första halvlek där svenskorna var för långsamma att reagera, både i attack och försvar.

 

I halvtidsvilan lyckades tränarna få fram sina budskap och matchbilden i andra halvlek blev en helt annan, där svenskorna ägde bollen och spelet större delen av tiden. Svenskorna attackerade konstant och gav aldrig upp, trots att det inte gav resultat på poängtavlan.

 

”Jag är riktigt stolt över tjejerna idag. Man kan inte be om mer än de gav i andra halvlek.” säger Andy Franco, tränare. ”Tyvärr saknades de sista avsluten för att de 30 minuterna på deras planhalva skulle resultera i poäng, men det är sådant som händer när man inte är fullt samspelta ännu”

Skribent: Svenska Rugbyförbundet
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info