Hoppa till sidans innehåll

Dam-EM: Matchrapport Italien-Sverige

17 MAJ 2009 12:29
Här kommer en lite kortare, svensk, version av den fulla matchrapporten från dagens match mellan Italien och Sverige som ligger på Dam-EMs hemsida, där kan du även hitta länkar till jättefina bilder från matcherna. Är du nyfiken på den press som blir uppdaterar vi generellt blåmärksbloggen när vi hittar den informationen.
  • Skapad: 17 MAJ 2009 12:29

Före matchen hölls en tyst minut för de Italienska jordbävningsoffren.

Första halvlek
Båda lagen startade starkt med mycker press från båda lagen.

I femte minuten får Sverige en straff i Italiens 22, vilket generar tre poäng efter spark från vår svenska kapten Ulrika Andersson Hall (Göteborg). Spelet flödar fram och tillbaks med viss fördel till Sverige som mestadels lyckas hålla sig i den italienska planhalvan. En andra straff nära Italienskt mål, ger ytterligare tre poäng från spark och resultatet är 0-6 till Sverige.

I tjugonde minuten fumlar Italien med bollen, vilken snabbt plockas upp av Charlotta Westin Vines (Uppsala), som i en stark löpning springer över halva planen för att relativt ohotat göra försök. 0-11 till Sverige.

I de närmaste två minuterna lägger Italien in en extra växel och belönas med två straffar nära den svenska linjen. 6-11 till Sverige i den 30e minuten.

De sista tio minutrarna spelas mestadels i Sveriges planhalva, och svenskorna jobbar hårt med att stoppa Italienskorna från att göra försök. Det lyckas de med, och halvtidsresultatet blir 6-11 till Sverige.

Andra halvlek
Efter paus kom Italien tillbaks ännu starkare, och Svenskrna såg ut som om trycket blivit för stort, men flrea tappade bollar och delvis lite fumligt spel (i anfall). De fortsatte dock att försvara mycket väl. men den italienska attacken gör att de straffas i fjärde minuten för en hög tackling i eget 22. Italien sätter straffen och poängen är 9-11.

Matchen är fortsatt jämn, ävenom Italien har mer boll och oftast är laget i attack. Svenskorna försvarar mycket, mycket bra men i trettionde minuten får Italien en klunga fem meter från linjen, som de lyckas förvalta så väl att de kommer igenom för att göra försök. Sparken sätter de dock inte, men resultatet är nu 14-11.

De sista tio minuterna innebär en massa sparkande och springande från två lag som båda vill vinna den här matchen. Efter några tappade bollar från båda lagen får Lotta tag i bollen och vinner många meter i en stark löpning, men stoppas sedan på den italienska 10m. Det blir Italiens klunga men Sverige stjäl bollen och lyckas få ut den till yttern, och debutanten, Jennifer Lindblom (ERK) som springer från egen planhalva och igenom tre försvarare för att slutligen lyckas placera bollen vid hörnflaggan. Sparken blir för svår för Ullis, men när domaren direkt därefter blåser av matchen fatställs slutresultatet: 14-16 till Sveriges fördel!

 Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info