Hoppa till sidans innehåll

U18 vs Robert Clack

15 FEB 2010 22:33
Som en del i sin uppladning inför EM i påsk var U18 herrarna i Essex i helgen för att spela två tuffa matcher mot Robert Clack School.
  • Skapad: 15 FEB 2010 22:33

I helgen spelade U18 två tuffa matcher som förberedelse infär vårens EM. Dessa spelade mot ett välorganiserat och fyliskt lag från Robert Clack School.

I den första matchen förlorade svenskarna med 30-0 mot ett lag där över 75% av spelarna har spelat för Essex, och som regelbundet spelar tillsammans mot andra rugbyskolor i landet. Hemmalagets erfarenhet gjorde det svårt för svenskarna att få ut bra boll från klungor och inkast vilket också gjorde att Robert Clack dominerade i såväl innehav som territorium under den större delen av matchen. Det var dock ingen lätt match för hemmalaget, som fick jobba hårt för att göra hål i det svenska försvaret och som även var tvugna tat försvara mot några väl upplagda attacker från det svenska laget. Det var dock den större erfarenheten, match vanan och kontaktvanan som avgjorde det hela mellan de två lagen i slutändan.

I den andra, och jämnare matchen mot ett annat starkt lag från Robert Clack, vände svenskarna resultatet från den första matchen och vann med 12-7. I denna match lyckades svenskarna vinna bra bollar i första fas och hade därmed möjlighet att bygga upp ett bra momentum i attackerna och spelade riktigt bra rugby. Första svenska försöket gjordes av Victro Pierce efter en lång spelsekvens som uttömde försvaret från Robert Clack. Längre in i matchen stal Robert Clack bollen med därpå följande försök, för att ta ledningen 7-5. Slutligen, efter en period av oförtröttligt svenskt anfall gjordes det vinnande försöket av Alfred Meitman. Den efterföljande sparken sattes av Erik Arvidsson. Matchens sista minuter spelades inom svenskarnas 22, men trots trycket höll de ändå undan för att ta en välförtjänt vinst.

"Vi presterade rätt okej, för de var såpass bra. I första matchen hade vi inte så
mycket boll, delvis för att vi förlorade många klungor och inkast eftersom de var bättre än oss där.  Nu ser jag fram emot Tyskland, ska bli skoj att se hur mycket vi har utvecklats sen Tysklandsmatchen i våras, och se hur det kommer gå mot deras landslag" säger Nicklas Rissanen, U18 spelare.


Skribent: Stina Leijonhufvud

icon_facebook_SRF

icon_twitter_new_SRF

 

 

FOREX BANK sponsrar svensk rugby

 

JIC 

 

Olorun brought to you by Carapace

 

SOK

 

 

 

 

 

 

 

 

web design by sellergren

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info