Hoppa till sidans innehåll

U18: rapport från helgen i England

22 FEB 2011 10:09
Svenska U18-landslaget fortsatte i helgen sina förberedelser inför VM med tre matcher mot tufft och vältränat motstånd i England. De vann två av sina tre matcher.
  • Skapad: 22 FEB 2011 10:09

I första matchen, på fredag eftermiddag mot Robert Clack School, gjorde laget två försök men förlorade 44-15. Trots förlusten syntes mycket positivt på plan - laget spelade periodsvis mycket bra i attack och konkurerade i klungor och inkast.

 

Laget åkte sedan vidare till värdklubben Barkers Butts RFC där de på lördagen mötte ett "All Star"-lag med 94:or från klubben (åldergrupperingen är lite annorlunda i England). Motståndarna må ha vart yngre än svenskarna, men laget bestod till stora delar av regionsspelare och spelare från Worcester Academy. "All Star"-laget utgjorde en bra utmaning för svenska U18 som spelade riktigt snygg rugby och vann 25-0.

Här kan ni se bilder från matchen.

 

Sista matchen var mot Barkers Butts U17 (93:or), som likt "All Stars"-laget dagen innan hade flera regions- och akademispelare. Barkers Butts tog ledningen tidigt då Sverige gav bort många straffar. Sedan började svenskarna spela till sin potential och tog tillbaks kontroll av matchen. Med endast en kvart kvar ledde Sverige 23-5. Barkers Butts arbetade fram ett snyggt försök (23-12) så att det blev ett spännande avslut där hemmalaget attackerade hårt under matchens sista minuter, men starkt försvar från Sverige och dålig disciplin från Barkers Butts höll poängställningen vid 23-12.

Här kan ni se bilder från matchen.

 

"Vi spelade väldigt bra de två sista matcherna. Den första matchen var det lite misstag men vi hade rest hela dagen och var inte på topp. Med Polen- och Englandsresorna har vi fått en bra start på uppladdningen till EM. Vi hade tre bra matcher i England och den känslan vi har i laget just nu kommer göra matcherna i Tyskland lättare och jag tror vi kommer göra bättre ifrån oss. Vi har utvecklats väldigt bra - sedan första lägret i Jönköping till matcherna nu så har vi tagit ett riktigt stort kliv i rätt riktning och ser fram emot Tyskland om två veckor" säger Johan Henrikson.

 

Det var en rolig, om än fysiskt tuff, helg i England. Spelarna lärde känna nya vänner från motståndarklubbarna och är nu bättre förberedda inför EM (som spelas om mindre än två månader).

 

Tack till följande personer/grupper som gjorde denna resa möjlig - U18-spelarna och deras lagledning är mycket tacksamma:

  • Barkers Butts RFC - tog väl hand om laget och stod både för mat efter matcherna och boende
  • The British Army - lånade ut sovsäckar och campingsängar till truppen
  • Wickmans Ltd - en engelsk ingengörsfirma som bidragit med £100 till matkostnader
  • Robert Clack School - lät både spelare och supportrar äta gratis efter matchen
  • Coniston Coaches - gav laget 20% rabatt på transport
  • Holmströms Rör AB - U18-sponsor
  • Harriet och Nigel Sharp - hjälpte med logistiken för spelarna från Stockholmsregionen och baggage
Skribent: Jennifer Sundqvist

icon_facebook_SRF

icon_twitter_new_SRF

 

 

FOREX BANK sponsrar svensk rugby

 

JIC 

 

Olorun brought to you by Carapace

 

SOK

 

 

 

 

 

 

 

 

web design by sellergren

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info