Hoppa till sidans innehåll

U18: matchrapport från Litauenmatchen

04 APR 2012 08:22
U18s manager, Michael Lawitz rapporterar från Spanien. Läs hans rapport om segern mot Litauen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:37

U18: Bra insats av Sverige mot Litauen

  

Sverige har de senaste dagarna förberett sig på bästa sätt genom träning,vila och god mat på Europas största hotell, så det var ingen överraskning att våra killar presterade på topp. Vi är stolta över att Sverige tagit sin första vinst någonsin i grupp A. Slutresultat 46-7.
 
Precis som väntat öppnade Litauen väldigt aggressivt och energiskt och Sverige fick på nytt visa prov på mycket bra försvar. När Torgils Roth efter några minuter lyckades bryta en passning och servera Jack Tatu var den svenska ledningen ett faktum. Den efterföljande kicken sattes mellan stolparna och Sverige hade visat den för dagen stora svenska publiken att man inte tänkte vika sig för något.
 
Den tidiga ledningen chockade Litauen som hade det svårt att skapa riktiga chanser i motvinden. Däremot behöll man stor press på Sverige som verkligen försvarade väl. En stor eloge till klungan som gav allt i varje situation och kämpade för varandra. Turneringens satsning på organiserat försvar lyckades verkligen. Sverige har bara släppt in fyra försök på två matcher.
 
Under mitten av första halvlek var det backarna som levererade efter bra förarbete av klungan, vilket ledde till två försök enligt skolboken. Sverige har verkligen ett starkt vapen i sin snabba, tekniska backlinje.
 
Halvtidsresultatet skrev till 19-0, dock var det Litauen som förde matchen precis innan halvtid så de flesta i publiken väntade sig en spännande andra halvlek.
 
Under pausen berömde förbundskaptenen laget och talade om att fortsätta att stressa litauerna, speciellt de första tio minuterna. Och laget inledde verkligen bra vilket avgjorde matchen. Två fantastiska försök gjordes av Oliver sharp och Liam Jardine. I slutet syntes det att lagen var trötta och matchen spelades av utan några speciella händelser.
 
Sverige gjorde en fantastisk match under 70 minuter och visade att vi hör hemma i grupp A. Nästa års medverkan i gruppen är redan säkrad. Nu väntar Ryssland i en spännande match på fredag.
 
Följ laget på twitter, facebook och hemsidan inför fredagens stora match!

U18 Sverige-Litauen 2012

Skribent: Jennifer Sundqvist

icon_facebook_SRF

icon_twitter_new_SRF

 

 

FOREX BANK sponsrar svensk rugby

 

JIC 

 

Olorun brought to you by Carapace

 

SOK

 

 

 

 

 

 

 

 

web design by sellergren

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info