Hoppa till sidans innehåll

U18: Sverige tvåa i Division 2

22 APR 2011 19:03
Spanien visade sig vara snäppet bättre än Sverige i dagens final i U18 EM Division 2. De tog ledningen redan i första minuten och pressade svenska laget hårt hela matchen. Slutresultat 47-7 (25-7).
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:36

Spanjorerna pressade hårt från start och trots att Sverige periodvis spelade bra så nådde laget inte riktigt upp till sin egen standard. Klungor och inkast gick förlorade och en del straffar i egen halva betydde att Spanien kunde utöka sin ledning.

 

Men laget är ändå riktigt nöjt med sin insats. Lagets manager Thomas Pettersson förklarar: ”Det känns inte som att vi förlorat en final. Det känns som att vi vunnit en silvermedalj. Målet redan från början har ju varit att chocka Europa och känslan här är att vi gjort ett fantastiskt EM och satt Sverige på kartan.”

 

Sveriges enda poäng kom i första halvlek då Torgils Roth (från Stockholm Exiles RFC) jagade ifatt Alfred Meitmanns kick och kunde slänga sig på bollen i försöksområdet. Jack Tatu-Robertsson (från Vänersborgs RK) satte sedan den efterföljande målsparken.

 

Spanien avancerar nu till Division 1 inför nästa års U18 EM, medan Sverige toppar Division 2.

 

U18 EM 2011 Holland-Sverige

Skribent: Jennifer Sundqvist

icon_facebook_SRF

icon_twitter_new_SRF

 

 

FOREX BANK sponsrar svensk rugby

 

JIC 

 

Olorun brought to you by Carapace

 

SOK

 

 

 

 

 

 

 

 

web design by sellergren

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info