Hoppa till sidans innehåll

U18: Rapport från tysklandsresan

07 MAR 2011 14:37
I helgen fortsatte vårt U18-landslag sina förberedelser inför EM 2011 med en match mot Tysklands U18-lag i Hannover. Här följer en snabb rapport från matchen.
  • Skapad: 07 MAR 2011 14:37

Matchen mot regionslaget NRJ fick tyvärr ställas in efter att temperaturen sjunkit till minus 8 under natten.

Det tyska laget, som spelar i grupp A och rankas 10 platser over Sverige i U18-tabellerna, blev lite för svåra för de svenska spelarna. Svenskarna kom aldrig upp i samma spelmässiga nivå som de höll i England två veckor tidigare och förlorade med 66-18 efter tre perioder på 30 minuter.

De första 15 minuterna av matchen var jämnt ballanserade och båda lagen visade fint attackerande spel där svenskarna såg ut att kunna pressa tyskarna hårt. I 15e och 16e minuten satte dock tyskarna två snabba försök vilket öppnade portarna för ytterligare tyska försök i matchen. Trots detta fanns det positiva tecken från Sveriges sida där Oliver Sharp gjorde ett välarbetat försök och två straffar sattes av Jack Tatu. Med bara några minuter kvar i sista perioden lyckades Torgils Roth slita sig lös och springa in ett försök vilket var en bra avslutning för laget.

Vi ska inte göra några ursäkter om den långa bussresan och den tidiga morgonen, vi spelade helt enkelt inte så bra som vi vet att vi kan, och vi förlorade till ett bättre lag” sade Alfred Meitmann (lagkapten). ”Nu har vi ytterligare sex veckor kvar, med bland annat en träningsmatch mot Danmark, för att förbättra det som gick fel. Vi har fortsatt gott självförtroende inför EM.”

Stort tack till Holmström Rör AB vars generösa sponsorbidrag gjorde att laget kunde genomföra denna match. Alla spelare och management är tacksamma för stödet.

Skribent: Stina Leijonhufvud

icon_facebook_SRF

icon_twitter_new_SRF

 

 

FOREX BANK sponsrar svensk rugby

 

JIC 

 

Olorun brought to you by Carapace

 

SOK

 

 

 

 

 

 

 

 

web design by sellergren

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info