Hoppa till sidans innehåll

Rapport från helgens U18 match

15 MAR 2010 17:19
NRJ 34 - 22 Sverige U18. Det tyska regionslaget NRJ vann träningsmatchen, men det svenska U18 landslaget visade vilka framsteg de gjort, men en mycket bättre genomförd match än sist lagen möttes i höstas.
  • Skapad: 15 MAR 2010 17:19

Matchen spelades i tre 30-minutersperioder för att låta alla 26 spelarna i truppen få speltid innan EM, och vädret - blött och blåsigt - gjorde det tidvis svårspelat.

 

Sverige spelade i kraftig motvind i den första tredjedelen vilket sammantaget med några individuella fel, gjorde det svårt för Sverige att ta sig ur sitt eget 22. Det enda poängen i första perioden kom från Viktor Pierce som satte en straffspark, och det tyska regionslaget ledde med hela 22-3 efter första perioden, 

Andra perioden dominerades av det svenska laget, som använde vinden till sin fördel och bggde upp ett mycket bra attackspel. Det första svenska försöket gjordes av Oscar Larsson, som också valdes till matchens spelare efter en strålande match efter en lång skadeperiod (knät). Försöket skapades med att Oscar tog en fantstisk löpning direkt från den svenska uthalven efter en period av konstant svenskt tryck i motståndarnas 22. Sparken sattes av Sami Paulson (den svenska kaptenen). Strax därefter satt svenskarna sitt andra försök efter en klunga mit på plan, där nr 8 , Erik Stjernström, bröt sig lös från klungan för en trettio meters löpning, och sedan passade till nr 6, Buster Derk, när han slutligen tacklades strax före försökslinjen. Även denna spark sattes av Sami och svenskarna reducerade till 22-17 efter andra perioden.

Den 3e perioden fortsatte där svenskarna slutat den förra, med sverige med bra, attackerande rugby i det tyska försvarsområdet. Dock lyckades de inte omvandla spelet till poäng. Å andra sidan gjorde tyskarna ett fantastiskt försök,med fin koppling mellan backarna och forwards. Ganska snart därefter gjorde de också ytterligare ett försök. Den svenska insatsen i sista perioden belönades i alla fall med en fint försök av Victor Lindqvist, som sprang igenom tre motståndare för att göra försöket efter gott förarbete från de svenska backarna.

"Jag tyckte att det var en bra match igår även fast vi förlorade - vi spelade
väldigt bra i mitten av matchen och mot slutet, vi hade många fina breaks"  sade
Tor-Andreas Gustafsson. "Vi spelade bättre på matchen i går än matchen i Trelleborg, just för vi var mer som ett lag nu än då"

Den här matchen var avslutningen på förberedelserna inför EM, där Sverige kommer att möta Österrike i kvartsfinalen om två veckor.

"Laget är helt klart för EM och jag ser verkligen framemot det. Det är det vi har tränat för hela året och just därför ska vi åka dit och vinna" fortsatta Tor-Andreas.

Skribent: Chris Sigsworth

icon_facebook_SRF

icon_twitter_new_SRF

 

 

FOREX BANK sponsrar svensk rugby

 

JIC 

 

Olorun brought to you by Carapace

 

SOK

 

 

 

 

 

 

 

 

web design by sellergren

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info