Hoppa till sidans innehåll

Inför EM 2010

26 MAR 2010 23:55
Inför den första matchen i Italien lyckades rugby.se prata med tre av spelarna; Sami Paulsson (kapten), Nicklas Rissanen och Vikor Lindqvist) för att få deras bild av den fösta matchen, träning och annan generell information.
  • Skapad: 26 MAR 2010 23:55

Rugby.se: Låt oss börja med helgens match. Vad vet ni om det Österikiska laget?Hur tror du att de kommer att spela?

Victor - ingen aning, skulle tänka mig att dom kör mycke på forwards

Sami - när vi spelade mot dem vid förra EM hade de en riktigt tung klunga, jag tror att deras spel kommer att baseras på klungspel. Deras backar var inte så snabba som man hade trott, men det kommer å andra sidan vara ett annat lag som vi möter i år och vi får inte underskatta dem.

Rugby.se: Är du nerväs inför matchen?

Victor - nej det är jag inte

Nickas - lite grann, men vet ju vad jag klarar av. Visst har ju stukat foten nyss men det går allt ändå.

Sami - Jag är inte så orolig över matchen, det är en match vi ska vinna och det genom att utnyttja vår styrka i anfallsspelet och låta bollen göra jobbet ute i backlinjen med forwards som fyller på. 

Rugby.se: Vad tycker du att det svenska lagets styrkor är?

Victor - styrkan med oss som lag, tycker jag är att vi kör ända in i det sista. Vi ger inte upp. Ett exempel var när vi körde nere i vännersborg när Chris testade hur vi skulle reagera om någon skulle börja slåss mot oss, till exempel emot axel. Jag tycker att vi har blivit mer som ett lag efter det, nu hjälper vi verkligen varandra. Som mot tyskland, där de gjorde några mål emot oss i början, utan att vi gav upp för det.

Nicklas - Vi har kommit varandra nära nu under vintern så vi jobbar som ett lag och hjälper varandra. Alla är bra tränade. 

Rugby.se: Hur har förberedelserna inför årets EM varit?

Sami - Förberedelserna iår har varit bra, med mycket matchträning för laget och det har gett oss en riktigt bra lagkänsla

Victor - jag tycker att träningarna har var riktigt bra, trots all snö så har vi tränat och enligt min åsikt gett 100

Nicklas - Vi har haft flera bra chanser till matcher och träningar som ett lag, så det känns bra. 

Rugby.se: Vad har varit det bästa eller mest minnesvärda såhär långt?

Sami - Många har haft en hård försäsong och jag ser fram emot att få åka iväg med killarna i laget. Vi har delat många minnen från första lägret i somras och de tar inte slut än, men det bästa hitills var utan tvekan att få åka ner till Holland i snökaos, spela en internationel rugbymatch i -9 grader och på konstgräs... Det var en stor upplevelse för många att få se den delen av rugby med.

Victor - det var iaf efter helgen i vännersborg när jag fick chansen att komma in till landslaget, och efter allt man gjort alla tester och så, och fick reda på att man kom in i landslaget

Nicklas - Det är de tillfällen när vi verkligen kommer nära som ett lag, te.x i södertälje när vi sprang mitt i natten. Och för mig var senaste tysklandsmatchen minnesvärd, klungorna gick bra för mig.  

Rugby.se: Sami, det här är ditt andra år. Hur skiljer sig det från ditt första år

Sami - Det är mitt andra år i U18 truppen, och i år känner jag mer ansvar än vad jag gjorde förra året inte bara för att jag är kapten utan även för att jag har erfarenhet från förra året och att jag har blivit ett år äldre. Jag har kunnat tränat ett år och har förbättrat många saker som jag kände att jag saknade förra året. Vi har en riktigt stark laganda och genom den kommer vi att gå längre än vad vi gjorde förra året. 

Rugby.se: Victor / Nicklas - Hur är känslan att komma ny i laget. Är det som du förväntade dig?

Victor - det kändes riktigt bra när jag kom med, blev himla glad. Vågade inte riktigt hoppas att jag skulle komma med

Nicklas - Ja, eller till en början var jag lite osäker om det kunde bli ett bra lag, men det har visat sig att jag har fel. Vi har blivit ett riktigt bra lag. 

Spelarinformation:
Sami Paulsson - Norrköping. Flanker. Team captain. Född 92
Victor Lindqvist - Stockholm Exiles, Ytter, Född 1993
Nicklas Rissanen - Vänersborg, Kratsare, Född 1993

Skribent: Stina Leijonhufvud

icon_facebook_SRF

icon_twitter_new_SRF

 

 

FOREX BANK sponsrar svensk rugby

 

JIC 

 

Olorun brought to you by Carapace

 

SOK

 

 

 

 

 

 

 

 

web design by sellergren

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info