Hoppa till sidans innehåll

Women's Rugby International Leadership forum 2022

01 JUN 2022 14:26
20-21 maj arrangerades det andra Women's Rugby International Leadership forum av Rugby Europe, värdland detta år var det Italienska rugbyförbundet.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2022 14:26


Jag, Karin Ripol, hade förmånen att i detta forum, tillsammans med Neil Johnson, representera Sverige. Forumet är skapat för att utveckla kvinnligt ledarskap inom rugbyn. Kvinnligt ledarskap är ett ämne som står högt på Rugby Europes agenda. Två intensiva dagar öppnades med välkomnande från Italienska förbundets president, följt av Rugby Europes CEO Florent Marty.

Vi fick ta del av inspirerande talares erfarenheter kring arbete med jämställdhet inom deras sporter; landhockey och volleyboll. Erfarenheter som vi inom rugbyn kan lära oss av.

Rugby Europe redovisade också vilket arbete man har utfört sedan det senaste forumet samt den strategi man har lagt upp för framtiden. Ett viktigt budskap var att det inte bara handlar om att öka antalet kvinnliga spelare, utan fler kvinnor inom alla olika aspekter; tränare, domare, styrelsemedlemmar o.s.v. Föredragen varvades med workshops, där alla medverkande delade med sig av sina erfarenheter och idéer, och tog fram förslag på hur Rugby Europe kan arbeta vidare för att skapa möjligheter att öka antalet kvinnor i rugbyn. Det viktigaste från dessa dagar var det nätverkande och samverkan som skedde mellan alla 22 nationernas representanter. Samtliga nationer var eniga om att det finns mycket arbete kvar att göra, men även att det nu är en fantastisk tid att göra det på.

Vid pennan

Karin Ripol, Uppsala RFC, tränare F15 & F18 

Skribent: Neil Johnson
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info