Hoppa till sidans innehåll

SRF Föreningskonferens 5-7 nov

08 NOV 2021 18:54
  • Skapad: 08 NOV 2021 18:54

I helgen hölls Svenska Rugbyförbundets Föreningskonferens på Bosön på Lidingö, strax utanför Stockholm.
15-talet klubbar samt därtill förbund, distrikt och regioner representerades av de dryga trettiotalet deltagarna.
Konferensen inleddes på fredagskvällen med att deltagarna fick höra Jose Gorrotxategi från Rugby Europe berätta om de strategier som beslutats om inom Rugby Europe och World Rugby, och som på olika sätt påverkar medlemsländernas förbund och klubbar. Rugbyutvecklingskonsulenterna Dustin Jinka och Florian Teatiu berättade om läget i de olika regionerna och planerna framåt.
Dagen därpå fortsatte arbetet med "Samtal kring klubbars behov och utveckling" som startats tidigare i år. Lärdomar från dessa samtal blev basen i den föreläsning som Gunnar Mattiasson höll i kring föreningsutveckling och vad som behöver vara på plats för att bli framgångsrik med den och få det så som man vill ha det. Detta övergick efter lunch i att praktiskt träna dessa moment, med resultatet att föreningsrepresentanterna vid eftermiddagens slut hade formulerat grunderna till en verksamhetsplan, som de sedan kan arbeta vidare med tillsammans med föreningen, RUK och SISU.
Efter middagen diskuterades olika exempel på framtida seriesystem och vad man ville uppnå med dem. Dagen avslutades naturligtvis med att titta på de rugbymatcher som visats under dagen.

Söndagens aktiviteter inleddes med en kort sammanfattning av lördagens workshop och kopplingar till olika exempel från Europa, på kraften i att vara tydlig med sin vision, vad man står för och vad man vill uppnå som förening.
Därefter fortsatte diskussionen kring seriesystemen, GS Neil Johnson berättade om arbetet med SRF Strategi 2025 och Kassör Francois Dubos berättade om ekonomi kring bland annat landslag.
Styrelsen har nu fått en än bättre bild av vad föreningarna behöver för ytterligare stöd i sin utveckling för att växa sig och sporten allt starkare och arbetet om hur detta skall realiseras tillsammans med olika aktörer vidtar.
Stort tack till alla deltagare för en intressant och värdefull helg där flera deltagare uttryckt sin glädje över att äntligen ses på dessa konferenser igen!
Nästa konferens på schemat är Utvecklingskonferensen i februari.


E-post: Adressen Gömd

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info