Hoppa till sidans innehåll

Information från RF: Fortsatt stopp för matcher, tävlingar och publik

31 MAR 2021 15:21
Folkhälsomyndigheten föreslår regeringen att hålla fast vid gällande begränsningar till den 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.
  • Skapad: 31 MAR 2021 15:21

Nu gällande restriktioner fram till 3 maj:

  • Max 8 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, såsom idrottsevenemang med publik enligt pandemilagen. Särskilda begränsningar finns för gym, idrottsanläggningar och badhus som är öppna för allmänheten.

  • Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd tillåter smittsäker träning för alla. För de som är födda 2001 och tidigare gäller om möjligt utomhus.

  • Idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Detta gäller alla åldersgrupper.

 

  • Regeringen vädjan att verksamhet som inte är nödvändig och som drivs av stat, region och kommun hålls stängd. Kommunala gym, idrottsanläggningar och badhus omfattas inte av detta.

Kommuner och regioner kan fatta och fattar andra beslut än ovan restriktioner beroende på lokala smittläget. Därför kan restriktioner variera mellan kommuner.
Behöver du hjälp med att reda ut vad som gäller i en specifik kommun kan du kontakta våra RF-SISU distrikt. Här hittar du kontaktuppgifter: https://www.rf.se/omriksidrottsforbundet/hittainomidrottsrorelsen/


Här finns svar på frågor om corona och idrotten

Riksidrottsförbundet har också uppdaterat hemsidan med nyhet och skickat ett pressmeddelande för att trycka på mer träffsäkra restriktioner och mer stöd till idrotten. 

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/forlangdarestriktionermenstodettillidrottenfortsattnoll

Skribent: Neil Johnson
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info