Hoppa till sidans innehåll

Fortfarande osäkert om SM-veckan kan genomföras i Halmstad

16 APR 2021 16:57
Besked om SM-veckan i Halmstad kan genomföras eller inte flyttas fram till 4 maj. Redan nu har beslut fattats att antalet idrotter reduceras och att evenemanget blir utan publik vid ett eventuellt genomförande.
  • Skapad: 16 APR 2021 16:57

Styrgruppen för SM-veckan i Halmstad har beslutat att flytta fram beskedet om ett genomförande eller inte av SM-veckan till den 4 maj. Ett besked om ett genomförande av SM-veckan skulle ha getts idag (16 april) men nu väljer styrgruppen att skjuta upp beskedet. Anledningen är bland annat att avvakta hur smittspridningsläget utvecklas.

Styrgruppen har beslutat att reducera antalet idrotter vid ett eventuellt genomförande och även att SM-veckan i Halmstad ska vara publikfri. De idrotter som inte kan ingå i SM-veckan är de där organisationen inte kan upprätthålla de direktiv som myndigheter anger under rådande omständigheter. Samtliga är kontaktade.

- Genom att skjuta på ett beslut och reducera antalet idrotter ger det oss större möjligheter att kunna genomföra en SM-vecka. Då flera SM-tävlingar varit planerade att genomföras på centrala och lättillgängliga platser i Halmstad där det inte går att kontrollera tillflödet av publik, har vi i styrgruppen fattat beslut om att ta bort de idrotterna från programmet, säger Per Bergljung, evenemangsansvarig SM-veckan, Riksidrottsförbundet.

De idrotter som tas bort från SM-veckanprogrammet i dagsläget är segling (kite), beach ultimate frisbee, frisbee allround, aquabike, rodd, kanot, stand up paddle (SUP), beachvattenpolo och discgolf. Antalet idrotter kan ytterligare komma att reduceras utifrån pågående dialog med berörda myndigheter.

- Vi har en löpande dialog med berörda myndigheter och arbetar vidare med de arenor som vi fortsatt bedömer möjliga. För alla de föreningar och förbund som är involverade betyder ett genomförande mycket men det betyder även mycket för besöksnäringen i Halmstad säger, Ann Johansson, chef Evenemang och Möten, Destination Halmstad.

Under SM-veckan i Halmstad arrangeras också Mötesplats SM-veckan, ett seminarie- och föreläsningsprogram med fokus på aktuell forskning, idrott och besöksnäring. Mötesplatsen arrangeras digitalt av RF, RF-SISU Halland, Destination Halmstad, Halmstad kommun och Högskolan i Halmstad och kommer att genomföras digitalt 30 juni – 2 juli 2021.

SM-veckan sänds på SVT och SVT play.

Skribent: Neil Johnson
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info