Hoppa till sidans innehåll

Claire Cruikshank ny förbundskapten för damlandslaget i sjumannarugby

14 APR 2022 09:50
Förbundsstyrelsen har utnämnt Claire Cruikshank till ny förbundskapten för damernas sjumannalandslag under 2022.
  • Skapad: 14 APR 2022 09:50

Claire är sedan 2019 även förbundskapten för femtonmannalandslaget, vilket innebär att utnämningen samlar båda damlandslagen under samma ledning. Avsikten med omorganisationen är att förbättra förutsättningarna för spelarutveckling samtidigt som player welfare främjas. Med en gemensam ledning för damlandslagen möjliggörs en ökad exponering mot internationell elitrugby under en större del av året för våra bästa spelare, utan att de riskerar att överbelastas.

De båda landslagen kommer även fortsättningsvis att ha separata verksamhetsplaner och ekonomier, egna managementstaber under Claire och separata spelartrupper. Vissa spelare, s.k. dual players, ingår i båda trupperna.

Som assisterande coach till Claire för sjumannalandslaget, har utnämnts Joss Linney. Joss är sedan 2019 förbundskapten för F18-landslaget och kommer därmed att utgöra en naturlig länk mellan juniorlandslaget och seniorlandslaget. Jonas Toresäter är utsedd till manager för båda landslagen.

Sjumannalandslaget har genomfört ett mycket lyckat första träningsläger för säsongen och under Claire Cruikshanks ledning, i Norrköping sista helgen i februari. Inför European Trophy som avgörs i Zagreb och Budapest i juni, har truppen inplanerat ytterligare ett träningsläger på hemmaplan i påsk, ett träningsläger i Portugal samt träningsturneringar i Köpenhamn och Tours.


E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info