Hoppa till sidans innehåll

Återskapsstöd efter Covid -19 2021

09 SEP 2021 09:21
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela drygt 220 miljoner kronor mellan samtliga specialidrottsförbund för att bidra till idrottsrörelsens första steg till återstart under 2021.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2021 09:21

– Detta stöd ska se till att idrottsrörelsen orkar och klarar att lyfta blicken och se framåt för att investera i att återhämta vår verksamhet till den nivån vi befann oss i innan pandemin. Vi behöver laga de revor som pandemin orsakat. Idrottsrörelsens samlade insatser med detta så viktiga arbete kommer att ta tid och behöva stöd under flera år framåt. Stödet ska användas för de insatser som förbunden bedömer är nödvändiga på förbunds-, distrikts- och föreningsnivå säger RF:s ordförande Björn Eriksson. Hur stödet nyttjas på bästa sätt avgör respektive förbund.

Återstartsstödet ska ses som ett framåtriktat stöd som ska bidra till att idrottsrörelsen står sig fortsatt stark efter att pandemin släppt sitt tag. Detta stöd tar sin utgångspunkt i att verksamheter behöver få en uppstart, återstart, omstart eller nystart med sikte på den idrottsliga verksamheten. Avsikten med stödet är inte att förstärka tidigare ojämlikheter inom idrotten utan stödet ska bidra till en jämställd och jämlik idrottsverksamhet.

Så tänker SRF:

I första läget vill kunna vara ett stöd för uppstarten ute bland rugbyföreningarna. Respektive förening kan i detta läge få mellan 3 - 5 000 kr per förening.

 SRFs’ förslag på insatser är:

 

  • Super minis rugby school day camp
  • Förening rugbytour
  • Förenings ledare utbildning genomföras med RF-Sisu lokalt
  • Clubhouse träff med alla ledare
  • lokalt aktivitet som prova på rugby varianter hos IF
  • Host Event ”regional utvecklingsserien” super -minis, super 8s, super 10s

Stödets söks i Idrottonline under fliken Idrottsmedel. För frågor eller hjälp med ansökan kontakta Rugby utveckling konsulenter eller This is a mailto link .

Ansökningar godkänns löpande. Senast ansökan 07/11/2021

För att ta del av stödet krävs att respektive klubb har betalad sin medlemsavgift 2021.

Skribent: Neil Johnson
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info