Hoppa till sidans innehåll

Svar från styrelsen rörande anklagelser

08 DEC 2017 11:25
  • Uppdaterad: 08 DEC 2017 15:57

Vi har noterat att det läggs ut anklagelser på bloggar och Facebook gällande en person som spelat i ett av våra landslag, anklagelser som vi varit medvetna om även innan dessa inlägg publicerats. När vi får vetskap om denna typ av händelser är vi skyldiga att göra en utredning kring vad som har hänt, inte en utredning i polisiär bemärkelse utan en intern utredning med fokus på om det finns bevis eller domar samt om det skett inom ramen för vår verksamhet. Även i det fall som nu diskuterats så har vi gjort en sådan utredning men har inte fått något underlag som gör att vi anser att personen i dagsläget ska stängas av. Ärendet är fortfarande öppet i våra ögon och skulle ny fakta uppkomma får vi göra en ny bedömning. Vi är också i kontakt med personen ifråga.

Enskilda personer har också i samband med dessa anklagelser krävt att vi ska avsätta vår Generalsekreterare, detta anser vi vara helt grundlösa krav och vi har fortsatt fullt förtroende för Neil Johnson.

Då anklagelserna som nämns ovan har kommit till ytan under kampanjen #metoo vill vi tydligt meddela att Svenska Rugbyförbundet ser positivt på kampanjen och anser att den sätter fokus på en väldigt viktig fråga som tyvärr har tystats ner alldeles för länge. Vi tror inte att rugbyn i Sverige kommer att vara fri från anklagelser och vi ser det som möjligt att fler ärenden kommer att hamna på vårt bord. Vi tycker att det är viktigt att vi pratar om de här frågorna och att det hjälper all idrott i det pågående jämställdhetsarbetet.

En av våra viktigaste grundvärderingar inom rugby är Respekt. Detta gäller även i framförandet av kritik eller anklagelser mot aktiva, ledare, förtroendevalda eller anställda. Vi kommer aldrig att agera domare innan en fråga är utredd och kommer nu, som tidigare, inte att agera endast på anklagelser utan medgivande, dom eller bevis. Vi hoppas att våra medlemsklubbar håller med oss i våra ställningstaganden och att man är medveten om att det alltid går att nå oss via mail This is a mailto link.

 

//Svenska Rugbyförbundets styrelse

 

Skribent: Förbundsstyrelsen
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info