Hoppa till sidans innehåll

Six Nations kickar igång

27 JAN 2019 21:42
Nu börjar nedräkningen till efterlängtade 6N, som nästintill är helig för rugby fans.
  • Skapad: 27 JAN 2019 21:42

Tidigare år åkte familjen till olika resmål i mars för att dels fira pappas födelsedag, men höjdpunkten och syftet med resorna var jämt matcherna som skulle avnjutas live. Det är något speciellt med att se professionella matcher live, att känna stämningen och uppleva evenemangen som pågår innan och efter matchen. Ett gott minne jag har är från 6N 2015, som spenderades i Rom. Där var evenemanget välorganiserat, med ett U20 lag som på planen bredvid arenan, aktiverade barn och ungdomar. Öppnade barns ögon för vår sport genom att aktivera dem innan matchen, skapa förebilder och skapade en närhet till sporten som jag tror bidrar till många barns drömmar.

I år blir det inte att se matcherna live, i år får jag sitta bänkad framför ViaSat, där Hamish och Allan Mabon drar ett hästlass och kommenterar toppmatcherna under 6N. De har, precis som andra kommentatorer, jobbat hårt för att öka synligheten för sporten i Sverige. Jag tackar ödmjukast för de krafter vi har i Sverige som kämpar, stundtals i motvind, för att sprida sporten. Vidare hoppas jag att ni alla tar tillfället i akt och tittar på matcherna, pratar med kollegor på jobbet, sprider sporten där det går. 

Se 6N för vad det är, ett tillfälle för rugbysverige att uppmuntra våra barn och ungdomar att se och lära av proffsen. Låta våra spelare drömma om att också få stå på en arena och att fylla den med fans. Spendera tid tillsammans, bygg klubbkänsla och lagkänsla, prata med varandra men viktigast av allt, titta på matcherna och var glad över att de sänds på en svensk kanal! 

 //Ordförande Jill Lundström

 

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info