Hoppa till sidans innehåll

RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2019-2020

24 SEP 2019 16:00
Vi kan med glädje meddela att åter har en ung, lovande, studerande rugbyspelare uppmärksammats, nämligen Jesper Andersson.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2019 16:00

Bland de 75 elitaktiva som tilldelats stipendiet hittar vi Jesper Andersson som under året varit delaktig i SRF Elitprogram för 7-manna.

Jesper har sin uppfostran i Vänersborg RK som skakat fram flera talanger genom åren. Nu studerar han i Linköping men har efter ett par säsonger med Linköping RK/Troján valt att spela för Enköping RK.

Grattis och lycka till med rugbyn och studierna Jesper.

 

Om RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2019-2020

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete tillsammans med Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. 

Genom elitidrottsstipendiet hoppas vi ska kunna så långt som möjligt skapa goda förutsättningar för landslagsutövare så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt.  

Syftet med stipendiet är kunna ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären. 

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har deltats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet. 

  • Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till ca 75 aktiva. 
  • Resursstöd från Riksidrottsförbundet i form av idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition.  
  • Ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan. 
  • Rådgivning och vägledning kring Dubbla Karriärer (DK). Idrottspsykologiskt karriärstödssamtal (karriärövergångar, karriärvägledning eller karriäravslut).
  • Ingång i vårdappen, Svensk Idrottshälsa.

Här har ni länken till RF för hela nyheten

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info