Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsemötet

16 JUN 2017 16:49
Styrelsen träffades den 10-11 juni i Norrköping för styrelsemöte och workshop. Innan arbete drog igång på lördagen passade vi på att titta på damernas semifinal i Sweden 7s som avgjordes i Norrköping den dagen.
  • Uppdaterad: 10 OKT 2017 09:33

Helgen var upplagd på det sättet att lördagen var ett arbetsmöte där vi bl a jobbade fram styrelsens verksamhetsplan för året. I det arbete är den strategiska planen vägledande eftersom det är den som styr vårt arbete. Prioriterade områden under året kommer vara att fortsätta jobba för att få former för våra distriktsförbund på plats så att fler av våra föreningar får en tillhörighet. När det gäller landslagen så kommer Marknadsföring, sponsring ock kommunikationskommittén starta upp ett mer organiserat arbete tillsammans med elitansvariga när det gäller att vidareutveckla sponsorarbetet. För utvecklingsområdet vill vi få fart på barnledarutbildningen igen och det är ungdomskommittén ansvariga för. TUP-verksamheten haltar och den vill vi få igång under året.

På styrelsemötet godkände vi två nya föreningsansökningar. Vi välkomnar därmed Tranemo Razorback Rugby Club och Idrottsklubben Studenterna-IKSU i Umeå välkomna till rugbyfamiljen. Umeå är ingen ny verksamhet utan har valt att avveckla sin rugbyklubb och istället starta en sektion inom IKSU-paraplyet. Även Häljarp utanför Landskrona är på gång och kommer godkännas efter några justeringar i ansökan.

När det gäller anställningar har vi äntligen nåt fram meden ny GS och kommer gå ut med information så fort alla påskrifter är klara. Förhoppningsvis har vi personen på plats från 1 augusti. Anna Antonsson på kansliet kommer jobba kvar hos oss året ut.

Styrelsen godkände en ny plan för vår Get into Rugby-verksamhet (GiR) som är World Rugbys verktyg för rekrytering av spelare. Johnny Engström är vår GiR-ansvarig i förbundet och besöker gärna er förening för att introducera verktyget.

Ärenden under rapporter och information var om från Riksidrottsmötet som ägde rum i maj där svensk idrott bl a beslutade om att alla förbundsstyrelser och valberedningar måste bestå av jämn fördelning av kvinnor och män. Det påverkar oss på så sätt att vi i styrelsen måste initiera en stadgeändring inför årsmötet och ha en tidig dialog med vår valberedning. Rugbyförbundet har under flera år haft en jämn könsfördelning i styrelsen på anmodan från årsmötet men framöver blir det alltså även fastslaget i stadgarna.

Vi kan rapportera att vi tyvärr har, redan innan säsongen började, två dopingfall. Detta förbättrar naturligtvis inte vår position på botten av svensk antidopings lista. Vi måste bli ännu bättre på det förebyggande arbetet ute i föreningarna och uppmanar alla föreningar att vaccinera sig. Detta är redan ett krav för klubbar med lag i serienivå 1. För alla utövare så är det alltid ert eget ansvar att vara informerad och veta vad som gäller.

TK informerade om att, och som meddelats tidigare, att David Karlsson lämnar sina uppdrag i styrelsen och TK. TK behöver nya medlemmar. Är du intresserad och vill hjälpa till att jobba med tävling inom förbundet så hör av dig till TK.

Nästa styrelsemöte är planerat till den 3 september.

 

 

Skribent: Madeleine Lahti
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info