Hoppa till sidans innehåll

Presentation av SRF ordförande

02 DEC 2018 16:57
Efter att ordförande Maria Vargö tog time out valdes vice ordförande Jill Lundström in som tf ordförande tills Maria väljer att träda tillbaka eller ny väljs vid förbundsmötet. Några ord från Jill följer nedan.
  • Skapad: 02 DEC 2018 16:57

Hej!

Mitt namn är Jill Lundström, jag är bosatt i Malmö med min rugbyspelande sambo och vår dotter. Jag spelar rugby med Malmö Rugby Club och såg det som en naturlig plats för mig när jag började 2012, strax innan jag avslutade mitt tävlande i simning.

Tidigare har jag varit tränare inom simningen och satt under min gymnasietid i styrelsen för Nyköpings simgymnasium (RIG). Jag har tidigare främst varit aktiv inom vattensporter men min pappa spelade rugby och jag har därmed alltid haft en anknytning till sporten även om jag själv inte spelade under mina ungdomsår.

Just nu studerar jag, dels vid socionomprogrammet där jag skriver min examensuppsats, och på magisterprogrammet i ledarskap och offentlig organisation, där examensuppsatsen skall läggas fram i juni. Utöver mina studier så undervisar jag deltid på en gymnasieskola i Malmö och sitter i styrelsen för Malmö Rugby Club sedan 2013. Jag är även vald till suppleant i Skånes Rugbyförbund.

I nuläget kliver jag in som tillförordnad ordförande i Svenska Rugbyförbundet efter att ha varit vice ordförande sedan styrelsens konstituerande möte. Min vision för svensk rugby är att vi blickar framåt, men inte utan att fokusera på de många positiva förändringar som har hänt under året. En ökad transparens i form av att beslutsprotokoll publiceras, en delaktighet i RE:s olika forum som gör att vi bygger vidare på den grund tidigare styrelser börjat bygga på och underhåller det kontaktnätverk vi behöver internationellt.

Framgångar tävlingsmässigt och en organisation kring svensk rugbys vitala delar har börjat komma på plats. Det vi gör, det gör vi tillsammans och vi måste arbeta vidare i det spåret. Vi måste se de stora och de små klubbarna, erkänna skillnader i förutsättningar och hjälpa varandra - det är fundamentalt för svensk rugbys fortlevnad och utveckling.

Jag vill därför ta tillfället i akt, att om man upplever att man har tid över och ett starkt brinnande intresse för att göra svensk rugby bättre, får man gärna maila oss om att ingå i en kommitté eller en arbetsgrupp utefter kompetens och erfarenhet. Vi fortsätter arbetet som vanligt, men vi har alltid plats för fler eldsjälar som vill göra skillnad!

Så kortfattat är min vision: Vi i rugbysverige fortsätter att arbeta tillsammans och utvecklar sporten genom ett positivt samarbete. Vi behöver hålla oss till vår värdegrund: Passion, Respekt, Disciplin, Integritet, Solidaritet, Tillsammans

Klydda ente!

Med vänliga hälsningar, Jill Lundström

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info