Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Anja Näslund

03 DEC 2018 21:06
En presentation av valberedningens ordförande Anja Näslund som valdes in som SRFs representant i Rugby Europe Board of Directors.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2018 21:06

Som tidigare berättats tar Anja Näslund över Maria Vargös uppdrag i RE BoD.

Anja är folkhälsovetare och delar sin arbetstid mellan en anställning på en företagshälsovård och frilansuppdrag. På företagshälsovården rör uppdragen främst projektledning inom arbetsmiljö- och hälsa och på frilanssidan är ledarutbildningsuppdrag inom idrotten och verksamhetsutveckling inom sjukvården två av områden hon arbetar med.

Anja var aktiv som spelare under tonåren och har representerat Spartacus, Exiles och Södertälje under åren 94-99. På grund av en skada blev det istället ledaruppdrag och fram till 2007 var hon aktiv som barn- och ungdomsledare och domare, dessutom gjorde var hon fysio för U18-landslaget 2004-07 då Andy Thither och Hans Austa var FK.

Parallellt med rugbyn hade hon också ledaruppdrag inom basket och gymnastik och 2007 valde hon att helt prioritera organisationsledaruppdrag inom Gymnastikförbundet. Därifrån finns bland annat följande uppdrag i bagaget

•       Ledamot och ordförande Södertälje Gymnastik- och simförening 02-04, 04-07

•       Ledamot på regionnivå inom gymnastiken 04-05, 06-09, 15- pågående

•       Ledamot och ordförande Nationella barnkommittén Gymnastik 06-12, 13-16

 

I våras blev det med buller och bång en återkomst till rugbyn via Hammarbys styrelse där hon just nu är kommunikationsansvarig. Dessutom valdes hon på vårt senaste årsmöte till ordförande i valberedningen.

Vad tänker du om ditt nya uppdrag som svensk representant i RE Board of Directors?

-Jag tänker att en del av de utmaningar som vi har nationellt, exempelvis föryngring och att skapa ett stort engagemang runt utvecklingsfrågor, finns även i Europa. På samma sätt som svenska föreningar har olika förutsättningar har rugbynationerna i Europa det, och det finns med säkerhet många spännande områden att utveckla, bidra till och också lära ifrån. Min förhoppning är också att jag i min roll som valberederade ska fånga en del av våra föreningars behov och därmed också kunna lyfta en del av dem vidare för att se hur vi på europeisk nivå kan stödja utveckling lokalt i våra medlemsländer.

Hur ser du då på valberedningens arbete, ni har precis kommit ut med en uppmuntran till våra föreningar om att nominera inför nästa årsmöte?

- Det är viktigt för oss att få med oss våra föreningar i arbetet med att skapa framtidens rugby, och därför hoppas jag att våra föreningar nu ska ta chansen att aktivt tänka till och föreslå personer som matchar de behov som finns i styrelsen. Nuvarande styrelse har börjat hitta sina roller nu, och det känns viktigt att nya pusselbitar passar väl ihop med dem som redan finns i styrelsen så att utvecklingsarbetet får fortgå. Jag ser fram emot många spännande föreningssamtal under de kommande månaderna.

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info