Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet

22 DEC 2019 21:29
Vi vill önska alla inom Svensk rugby God Jul och Gott Nytt År!
  • Uppdaterad: 22 DEC 2019 21:29

Snart är 2019 slut och vi går in i 2020. Under året har vi i den nya styrelsen formerat oss och börjat arbeta framåt med strategisk plan och se över vår riktning för framtiden. Jag ser fram emot ett roligt och bra rugbyår 2020 för SRF.

Vår 7´s verksamhet är i full planering med en vass organisation och i dagarna kom datumen för turneringarna för nästa år. XV Dam har under hösten fått en ny mycket kompetent förbundskapten och jag tror vi kommer att se resultatet av det under 2020.  För Herr XV är annons ute för en ny FK och när vi får den personen och det teamet på plats så ser jag med tillförsikt fram emot ett riktigt bra år för svensk landslagsverksamhet. Under 2020 kommer vi även att göra klart med en ny klädleverantör till förbundet.

Jag tror och hoppas också att vår inriktning med att få ut mer verksamhet lokalt men framförallt regionalt istället för centralt kommer att märkas ute i rugbysverige och att vi tillsammans kan få fler att prova och inse hur fantastisk vår sport är. Vi kommer att utöka vårt stöd till klubbarna och regionerna bl.a. med utbildningar och resurser vilket jag tror kommer att leda till att fler klubbar ute i landet kan växa till sig och med det även hjälpa varandra. Ta stöd och hjälp av varandra i landet, vi behöver fler aktiva regioner och fler fungerande områden med ungdomsturneringar och prova på verksamhet.

En utmaning vi har inför 2020 som vi kommer att lägga krut på är att försöka formera och få till en U18 regionserie/turnering då både pojkarna och flickor i denna åldersgrupp måste få fler matchtillfällen. Här måste vi verkligen hjälpas åt så att detta kan ske!

Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälper till med Svensk rugby i allt från att skjutsa era barn till att hjälpa förbundet eller att stötta era nära och kära som är involverade. Ett extra stort tack riktar jag till nuvarande TK som verkligen har fått upp ångan under hösten och det verkar som att vi har spelschema klart för nästan samtliga serier innan vi går på julledighet.  Fantastiskt!

Jag riktar också en öppen förfrågan ut till alla er i rugbysverige. Svensk rugby behöver all hjälp vi kan få och vi kommer under året som kommer att satsa mycket på att få upp ångan i hela det svenska rugbytåget och då behöver vi er hjälp. Tveka inte att kontakta er lokala klubb eller region om ni vill hjälpa till eller kontakta oss i SRF om ni vill bistå med något.

Ni är alltid välkomna att kontakta mig med frågor eller om ni vill hjälpa till med något.

Ta hand om er under ledigheten och snart är det säsong igen!

Återigen, God Jul & Gott Nytt År!

Daniel Sörensson
Ordförande
Svenska Rugbyförbundet
This is a mailto link

Skribent: Daniel Sörensson
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info