Hoppa till sidans innehåll

Information till er som får/har fått ersättning från SRF

07 JAN 2020 19:59
Kansliet blev i dagarna informerade hur det fungerar med redovisning till skatteverket och kontrolluppgifter. Man ber oss uppmärksamma att det inte kommer att skickas ut någon kontrolluppgift.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2020 19:59

Arbetsgivardeklaration på individnivå – större ansvar på den anställde

Skatteverket har infört arbetsgivardeklaration på individnivå från och med 2019.

Riksdagen har beslutat att redovisning av lön och andra ersättningar ska ske månadsvis när utbetalning görs till löntagare. Med anledning av detta har Skatteverket infört nya regler för hur arbetsgivare ska redovisa dessa uppgifter till myndigheten.

Det innebär bland annat att den årliga kontrolluppgiften inte längre kommer att skickas ut. Du som anställd kommer istället att kunna kontrollera dina uppgifter på den månatliga lönespecifikationen.  Du kommer löpande att kunna kontrollera din utbetalda lön, eventuella förmåner och avdragen skatt via Mina sidor hos Skatteverket.

Den nya regeln innebär även att du som medarbetare har ett större ansvar att själv rapportera lönepåverkande händelser till din arbetsgivare. Det blir extra viktigt att tänka på om en löneskuld uppstår, dvs när du som medarbetare får ett återbetalningskrav från din arbetsgivare. Vid dessa tillfällen måste vi som arbetsgivare kräva tillbaka hela bruttobeloppet inklusive avdragen skatt. För att återfå skattedelen av den felaktigt utbetalda lönen måste du då själv ansöka om jämkning hos Skatteverket.

I korthet innebär den nya arbetsgivardeklarationen på individnivå att:

·         Den årliga kontrolluppgiften kommer inte längre att skickas ut. Istället redovisas utbetalda belopp och skatter vid respektive utbetalningstillfälle. Dessa återfinns på Mina sidor hos Skatteverket.

·         Vid de tillfällen en löneskuld har uppstått kommer du som medarbetare att återkrävas på den felaktigt utbetalda summan inkl avdragen skatt av din arbetsgivare.

·         Du själv måste kontakta Skatteverket för att få tillbaka den skatt som vi som arbetsgivare återkrävt av dig när en felaktig lön har utbetalats till dig

 

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info