Hoppa till sidans innehåll

The force from West

18 NOV 2017 21:15
Mindre än ett år efter att Rugby Väst bildades är det den snabbast växande distriktet i Rugbysverige. Idag finns 11 klubbar och tack vare det nära samarbetet mellan klubbarna i distriktet är redan fler på gång.
  • Skapad: 18 NOV 2017 21:15

Under lördagen samlade distriktet sina medlemmar i Alingsås för en första föreningskonferens. I distriktet finns etablerade klubbar som Vänersborg och Spartacus men också helt nya som Stenungssund och Tranemo. Entusiasmen för att stötta varandra och se vinsten med att organisera sig i ett distrikt har gjort Rugby Väst till en stark rugbyregion i Sverige eller som ordförande Ivan Vitus uttrycker det ”The force from west”

I distriktet finns snart 700 licensierade spelare och man är stolt över att här finns de svenska mästarna i 15-manna Vänersborg, att man har regionslag och regionsträningar för ungdomar men också att föreningar i distriktet stod värd för flera stora evenemang under 2017; Förbundsmötet i Uddevalla, SM-veckan i Borås och USM i Vänersborg.

Konferensen leddes av ordförande Ivan Vitus tillsammans med SISU Västra-Götaland. Deltagarna diskuterade och lyfte fram goda exempel från arbetet i föreningarna men identifierade också de utmaningar som finns. Gemenskapen, det nära samarbetet mellan klubbar och utvecklingsserien lyftes som den stora styrkan samtidigt såg flera klubbar utmaningen i att vara nya och sakna erfarenhet av rugbysporten.

Det var en givande dag med tid för att träffas och nätverka. Deltagarna kunde gå hem stärkta i sitt fortsatta arbete ute i föreningarna. 

Skribent: Madeleine Lahti
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info