Hoppa till sidans innehåll
Foto: ERIK SIMANDER

160 000 kronor till Rugbyförbundet från Framåtfonden

21 MAR 2018 14:14
Rugbyförbundets nya satsning NCX ska erbjuda ett alternativt sätt att spela rugby – utan kollision och närkontakt. Nu drar projektet igång runt om i landet tack vare 160 000 kronor från Framåtfonden.
  • Skapad: 21 MAR 2018 14:14

– Genom att erbjuda ett alternativt sätt att spela rugby utan kollision och närkontakt hoppas vi att fler hittar till rugbyn och att fler kommer i rörelse. Alla kan spela tillsammans, oberoende av ålder eller kön, säger Svenska Rugbyförbundets Neil Johnson.

Förbundets alla 53 föreningar kommer bli informerade om projektet och sätta igång NCX över hela landet. På så vis har personer från söder till norr möjlighet att testa på idrotten.

– Målet är att få så många som möjligt i rörelse. Att få de som inte testat eller hittat till rugbyn att göra det, att kunna erbjuda en träningsform utan kollision eller närkontakt tror vi kan locka många, fortsätter Neil.

Projektet har beviljats pengar från Framåtfonden, en summa som uppgår till 160 000 kronor.

– Medlet som vi fått från Framåtfonden betyder mycket för oss. Nu har vi äntligen möjlighet att sätta igång med projektet NCX över hela landet, avslutar Neil.

Framåtfonden är ett initiativ från Svenska Spel och Riksidrottsförbundet som ger specialidrottsförbund en möjlighet att söka medel för att testa nya former av fysisk aktivitet och få fler människor i rörelse. Det är andra året som pengar delas ut genom Framåtfonden och i år får tio förbund dela på drygt fyra miljoner kronor.

– Framåtfonden är ett fantastiskt initiativ som kan göra skillnad på riktigt. Specialidrottsförbunden har många idéer på att få fler i rörelse men saknar många gånger de ekonomiska musklerna för att förverkliga dem. Med Framåtfonden vill vi göra det enklare att förverkliga idéerna och få fler i rörelse, säger Nicklas Biverståhl sponsringschef på Svenska Spel.

För mer information, kontakta:

Johan Söderkvist, PR, Svenska Spel
070-24 53 116, This is a mailto link

Om Framåtfonden

Framåtfonden är ett nytt initiativ. Genom Framåtfonden ger Svenska Spel och Riksidrottsförbundet varje år samtliga specialidrottsförbund en möjlighet att söka medel för att testa idéer kring nya former av fysisk aktivitet för att få fler i rörelse och skapa rörelseförståelse för fler. Förbund som beviljas pengar från fonden i år är Basketbollförbundet, Orienteringsförbundet, Bob & Rodelförbundet, volleybollförbundet, Bordtennisförbundet, Judoförbundet, Tennisförbundet, Rugbyförbundet, Danssportförbundet och Ishockeyförbundet.

Mer info finns på rf.se

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info