Hoppa till sidans innehåll

Ny sida för licenssökning

29 SEP 2011 10:00
Nu kan vi återigen söka fram vilka spelare som är licensierade för vilken klubb, och vilken licenstyp de har. Sedan vi bytte licenssystem i våras har vi inte haft något riktigt enkelt verktyg för att se vilka som är licensierade för en viss klubb, men nu har vi utvecklat en webblösning mot det nya systemet.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2011 16:45

Sidan för licenssökning hittas på hemsidan under Tävling/Licenslistor.

Sökning på licens kan göras på en specifik person eller på de licensierade i en klubb. Resultatet per klubb kan sedan filtreras utifrån typ av licens, samt sorteras på olika ledder och skrivas ut. När man söker på en klubb kommer de godkända licenserna först, och de som ännu inte godkänts listas därefter.

Spelare kan ha licens i flera åldersgrupper/licenstyper. Detta gäller ifall de tex är i den ålder att de kan spela både junior- och senior-rugby. Regeln är dock att man bara ska ha licenstyper där man är tillåten att spela. Hittar ni några fel eller frågetecken ber vi er i första hand kontakta den ansvariga klubben.

Klubbens ansvar
Det är klubbens ansvar att se till att samtliga spelare som deltar i träning och match är licensierade, eftersom det även är kopplat till den idrottsförsäkring som tecknats centralt. Vi ber nu alla klubbar och tränare/managers att stämma av sina listor. Om olicensierad spelare skadas kan klubben i värsta fall ställas till svars ekonomiskt.

Ungdomarna
Extra viktigt är att ni som ska åka och spela i USM ser till att alla era ungdomsspelare är licensierade i systemet inför tävlingen. Detta eftersom en licenskontroll kommer att göras så att ingen spelar utan licens. Självklart är det också lika viktigt att era tränande spelare som inte åker till USM också är registrerade i systemet.

Nästa år
Under nästa år kommer licenslistorna att användas som spelklarlistor, med krav på att licensen är godkänd för att man ska få spela match. För att godkänna licenserna för ett lag/klubb måste serie- och licensavgiften vara betald (samt alla papper vara inne). Dröjer inbetalning kan man alltså hamna i läget att man inte har några spelklara spelare till första matchen.

Egen licenssida
Klubbar med hemsida i Idrott Online kan också skapa en sida med´licenssökning till sin hemsida ifall de vill:
•    Skapa, döp, och spara en sida av typ ’resultatsida’.
•    Klicka sedan på ’Ändra inställning’, och ändra sidtyp till ’Licenssida’.
•    Spara och publicera

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info