Hoppa till sidans innehåll

Tack för i år och god fortsättning

27 DEC 2013 19:52
Hoppas att ni har haft en skön julhelg.
  • Skapad: 27 DEC 2013 19:52

Året börjar lida mot sitt slut men arbetet för svensk rugby fortsätter. Styrelsen hade ett styrelsemötet 7-8 december där många tåtar skulle knytas ihop för att skapa förutsättningar för att 2014 ska bli ett bra år för svensk rugby. Nu under julledigheten är det många i styrelsen som arbetar med att slutföra planeringen av sitt verksamhetsområde utifrån de beslut som fattades.

Vi fastställde budgeten för 2014. Något man önskar att vi kan göra tidigare på året för att kunna börja planera verksamheten.  Men ända in i december månad finns det osäkra poster. Det handlar främst om hur stort bidragen från RF och internationella förbunden blir. Efter styrelsemötet finslipar kassören Cecilia Lundin på de sista ändringarna och gör presentationsvänliga versioner till respektive verksamhet som önskar och som ska finnas vid starten på det nya året.

Emanuel Hedeberg och landslagskommittén planerar för fullt den träff som ska vara den 18 januari med samtliga landslagsledningar. Alla landslag kommer spela under en gemensam paroll ; Team Sweden Rugby där alla jobbar efter samma koncept och kan använda varandras resurser.

Krister Eriksson och tävlingskommittén har jobbat igenom TB och gjort ändringar med syfte att förenkla för föreningar och minska det administrativa arbetet. Även serierna inför 2014 är klara.

Hela styrelsen och de anställda har under året tillsammans med SISU jobbat med att tydliggöra förbundets organisation. Detta  är en förutsättning för att kunna jobba vidare med utveckling av rugbyn i Sverige. Detta är inget som direkt påverkar föreningarna men som förhoppningsvis kommer göra skillnad för er när det gäller att få saker att hända och att kommunikationen med förbundet ska fungera bättre.

Från 2014 söker vi en medarrangör för USM efter att Vänersborg genomfört turneringen på ett fantastiskt sätt under tre år. Patrik Hillelson har jobbat med att tydligöra vad som förväntas av medarrangören och vilka förutsättningar som krävs. Ansökningstiden pågår fram till sista januari som också är slutdatumet för att ansöka om att vara med och arrangera herrlandskampen mot Tyskland 26 april 2014.

Vi beslutade om nytt datum för föreningskonferensen;  8-9 februari. Vi hoppas på bra uppslutning och att ni tar chansen att vara med och forma svensk rugby. Vi ska tillsammans fortsätta arbetet med vår strategiska plan. Dvs en plan med långsiktiga mål som ska styra förbundets verksamhet mot 2024. Under konferensen kommer vi även lansera vår långsiktiga utvecklingsmodell som nu i sin helhet står klar. Det är ett helhetskoncept för hur vi i Sverige vill jobba med spelarutveckling från de yngsta till seniorer,elit och bredd. Konferensen har vi valt att lägga i Jönköping, centralt i rugbysverige dvs mellan Uppland och Skåne (förlåt våra nya föreningar i norr).

Datum och plats för årsmötet är fastställt till den 22 mars kl: 13.00 i Malmö. Kallelse kommer ut enligt stadgarna både på hemsidan och direkt till medlemsföreningarna.

Detta var en sammanfattning av vad som är på gång. All information i det här brevet kommer även eller har redan kommit som separata nyheter på hemsidan. Protokollet från styrelsemötet den 7-8 december finns att begära ut av GS för våra medlemsföreningar och distrikt.

Tack alla för  ert jobb för svensk rugby 2013. Ses nästa år!

 

Skribent: Madeleine Lahti
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info