Hoppa till sidans innehåll

Sverige föll knappt mot Holland

14 MAJ 2016 21:56
Sverige tog emot Holland på Korsängen i Enköping tidigare i dag. Trots det mulna och kyliga vädret hade en bra svensk klack slutit upp för att heja fram de blågula till en revansch efter 24-14 förlusten mot holländarna i Amsterdam i maj 2015.
  • Skapad: 14 MAJ 2016 21:56

Sverige hade initialt svårt att komma in i matchen och bollinnehavet var lågt, men efter de första 20 minuterna tände svenskarna till och började utnyttja sina styrkor i form av snabba spelare och en bra teknik kring nedbrytningarna. Försvaret fungerade väl under större delen av matchen och den press som sattes på de oranga spelarna ledde till flera misstag som Sverige kunde utnyttja för att få tillbaka bollen. Bollinnehavet steg konstant under resterande delen av matchen.

Andra halvlek utvecklades till en riktig rysare där svenskarna jagade i kapp den holländska halvtidsledningen 6-15 fram till ledning 23-22. Men bara minuter innan slutsignalen kunde Holland, via ett drop goal, fastställa resultatet 25-23.

 

Poänggörare var Sean Burke, som gjorde hat trick, och Neill Erasmus som stod för resterande poäng i form av målsparkar och straffsparkar på mål.

 

Förbundskapten Kanogo Njuru kommenterar den svenska insatsen så här: 
"Vi skapade alla tillfällen för att kunna diktera resultatet. Vi tvingades att spela ett öppnare spel än vi planerat och gjorde det riktigt bra. Det enda jag saknade idag är er resultat som reflekterar vår företagsamhet. Med mer tid tillsammans så kan vi visa att vi är konkurrenskraftiga på denna nivå.

 

Matchen var även Ian Gowlands sista i rollen som kapten för Sverige XV och han avtackades under banketten med den tröja som han så länge burit, nr 15.

 

 

Artikeln kommer att uppdateras.

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info