Hoppa till sidans innehåll

Styrelsearbetet 2013

27 JUN 2013 15:00
I helgen 29-30 juni möts styrelsen för styrelsemöte men också för att fortsätta att arbeta med en långsiktig plan för förbundets verksamhet.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2013 08:50

På utvecklingskonferensen 2011, där föreningar från hela rugbysverige deltog, togs det fram en vision för svensk rugby som kort kan sammanfattas så här: 2024 ska Sveriges dam- och herrlandslag ha spelat OS med framgång, rugbyförbundet ska med rugbysportens världsomspännande värderingar vara en förebild för andra förbund och rugby ska vara en sport för alla. 

Medlemmar har med rätta efterfrågat mer långsiktighet i svensk rugby. Det har funnits frustration över att t. ex. förutsättningar snabbt ändras eller att våra landslag förväntas prestera innevarande år och med kort förberedelse. Vi måste tillåta oss sätta upp mål som sträcker bortanför det år vi befinner oss i och våga ta beslut som inte ger frukt direkt utan kan skördas först om några år eller varför inte på OS 2024?

Styrelsen kommer under 2013 att utifrån visionen färdigställa en långsiktig plan för svensk rugby och som vi presenterar för årsmötet 2014. Längs vägen vill vi att våra medlemmar deltar. Dels kommer vi att be om synpunkter från våra föreningsbesök som ska ske under hösten och dels kommer utvecklingskonferensen  i november ägnas åt planen. Det är styrelsen som leder arbetet med planen men den ska inte vara en produkt av styrelsen. Planen ska godkännas av årsmötet och ska ligga till grund för styrelsens arbete i år framöver.  

Den nya styrelsen tog sig an arbetet med stort engagemang på en träff på Bosön 4-5 maj. Vi förstod att en långsiktig plan är en förutsättning för att kunna leda rugbyförbundet på ett ansvarsfullt sätt. Vi har arbetat med att på olika sätt konkretisera visionen till en strategisk plan med mål. Vi har jobbat utifrån tre spår: Organisation, landslag och LUM; den långsiktiga utvecklingsmodellen för hur vi jobbar med spelarutveckling.  Arbetet leddes av Andreas Hagström från SISU-idrottsutbildarna.

Madeleine Lahti

Ordförande Svenska Rugbyförbundet

Skribent: Madeleine Lahti
E-post: This is a mailto link

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info