Hoppa till sidans innehåll

Strategiskt möte hölls i helgen

07 SEP 2009 16:21
I helgen har SRF haft ett strategiskt möte och styrelsemöte för att diskutera vad vi vill med svensk rugby, och hur vi säkrar de ekonomiska och personella resurserna att ta oss dit.
  • Skapad: 07 SEP 2009 16:21

Som grund för diskussionerna låg Svenska Rugbyförbundets vision, våra kärnvärden och de mål vi mäts emot hos RF och FIRA+IRB. Vår vision har tidigare bland annat förmedlats på årsmötet och i årsredovisningar, men mår bra av att lyftas fram igen.

VISION:
Svensk rugby uppnår ett brett erkännande såväl nationellt som internationellt och spelas av män, kvinnor och ungdomar på bredd- och elitnivåer.

"Bli en känd och accepterad sport i Sverige"

KÄRNVÄRDEN:
-       Teamwork
-       Dicipline and respect
-       Sportsmanship
-       Enjoyment
-       Friendship

IRB och FIRA:S krav är att Svensk Rugby ökar sitt medlemstal till 1 promille av befolkningen. I siffror har man sagt 7.000 spelare.  Därutöver finns ett antal andra mål som vi tidigare har satt upp för uppföljning i den strategiska planen. Mötet beslutade att enas om att Svenska Rugbyförbundets absolut viktigaste mål är är att öka antalet spelare, domare och ledare på alla nivåer.

Detta sammanföll till målet att om tio år (2019-12-31) ha:
•       7000 rugbyspelare i sverige
Samtidigt som vi behöver ett aktivt och professionellt ledarskap i förbundet och klubbarna

För att klara detta krävs det att ett antal aktiviteter genomförs nu och framöver. Mötet tog fram förslag på ett antal aktiviteter som vi ska fokusera åp för att nå våra mål.

Första steget blir att styrelsen kontakta samtliga klubbar för att sprida våra ideér och samla in kunskap om vad som klubbarna anser vara de viktigaste aktiviteterna för att nå våra mål. Samt för att förankra våra mål och visioner för att vi alla skall jobba åt samma håll.

 

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info