Hoppa till sidans innehåll

Snabb igångsättning av nya TA-systemet

12 FEB 2010 08:53
Efter en genomgång har RF & SRF gemensamt beslutat att satsa på ett byte av tävlingssystem redan före säsongen 2010. Detta kommer at innebära en hel del jobb på föbundet, men även ute i klubbarna.
  • Skapad: 12 FEB 2010 08:53

Med anledning av att de gamla systemen Förbundet Online och webbpubliceringsverktyget n3admin läggs ner har Rugbyförbundet fått möjlighet att byta tävlingssystem redan i vår. Det Tävlingsadminstrativa systemet har sin utgångspunkt i FOGIA (Fotbollsförbundets nya system). Här endast kallat LAG- TA. Eftersom det har visat sig spara många sköna kronor att byta tävlingssystemet redan före säsong, har RF och Svenska Rugbyförbundet nu beslutat att jobba hårt på att gå live med systemet redan i april 2010.

Först och främst kräver det nya systemet att samtliga klubbar har startat upp sin idrottonline-sida, samt uppdaterat sitt medlemsregister i idrottonline till att innehålla samtliga medlemmar (detta fanns iofs som krav redan i de ekonomiska bestämmelserna 2009, men har aldrig följts upp praktiskt). Detta kan ni i klubbarna börja med att gå igenom redan nu.
(All information, steg för steg, hittar ni på www.rf.se )

En kartläggning behöver göras i syfte att ta reda på vilka föreningar som öppnat sin IdrottOnline sida samt vilka som inte gjort det. Därefter måste Rugbyförbundet se till att alla de föreningar som inte öppnat sin IdrottOnline sida gör det, samt att de registrerar sina medlemmar i administrationsgränssnittet. Det är från IdrottOnlines medlemsregister som personerna och organisationerna (lagen) kommer att hämtas till det tävlingsadministrativa systemet LAG-TA. Därefter plockar man från gruppen spelklara spelare till matchuppställningen för respektive lag och dag.

Domartillsättningar, domarrapporter och matchrapporterna kommer också att göras i det nya systemet. Inga fler saknade fax!

Inom den närmsta tiden kommer ett utbildningstillfälle för IdrottOnline och TA systemet att bokas in på idrottens hus i Stockholm, och vi omber samtliga klubbar och regioner att utse en tävlingsadministratör som deltar i utbildningen. Manualer kommer också att finnas tillhanda online.

Vi önskar att alla föreningar skickar ett mail till förbundet senast den 19 februari till This is a mailto link och meddelar om de är redan nu arbetar i IdrottOnline eller i det gamla systemet Förbundet Online. Ange klubb, och vilken hemsida ni abetar i, samt vem som är tävlingsadministratör.

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info