Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsemötet den 4 maj 2013

07 JUN 2013 11:44
Eftersom styrelsens protokoll inte läggs upp på hemsidan så kommer här en sammanfattning av senaste styrelsemötet som var på Bosön den 4 maj.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2013 11:45

Det var nya styrelsens första fysiska möte efter årsmötet så vi började med ett konstituerande: Ordförande: Madeleine Lahti (vald av årsmötet), Kassör: Cecilia Lundin (vald av årsmötet), Vice ordförande: Patrik Hillelson, sekreterare: Stina Leijonhufvud. Vi har också påbörjat arbetet med att organisera våra kommittéer och jobbar med att tillsätta ledamöter.

Styrelsen hade en lång dragning om det ekonomiska läget som är akut. Återigen tenderar några landslag dra över budget vilket i år inte är ett alternativ då vi balanserar på ruinens brant. Styrelsen diskuterade hur vi ska agera för att hålla oss kvar på avsatsen och hur vi på längre sikt ska kunna hitta tillbaka till stadigare mark.

Kassör Cecilia Lundin kommer att skapa en presentation som förklarar förbundets ekonomi och ger klarhet i vad klubbarnas avgifter egentligen används till för att undvika onödig ryktesspridning. Det presenteras på hemsidan.

Vi tydliggjorde i EB vad som händer med avgifterna om ett lag drar sig ur serien. Betalas hela beloppet tillbaka till klubben? Alla avgifter utom anmälningsavgift och administrationsavgift betalas tillbaka. Licensavgifter och domaravgifter kan alternativt justeras till rätt nivå om laget väljer att spela i en annan serie.

Vi hade en lång diskussion om framtiden för våra landslag och hur vi kan bli mer långsiktiga i hur vi förbereder landslagen för sina uppdrag. Vilken plan vi ska ha för landslagen 2014 är ett beslutsärende på nästa styrelsemöte.

Det var lite från mötet i korthet. Nästa styrelsemöte är den 29-30 juni i Stockholm.

Skribent: Madeleine Lahti

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info