Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet, säsongen 2009

29 MAR 2009 20:22
Vi har en ny styrelse på plats och önskar den välkommen. SRF:s verksamhet är omfattande under 2009 både nationellt och internationellt. Vi fortsätter vår regionala verksamhet genom Regional Development Officers (RDO) och med Akademier enligt den strategiska plan vi har. Vi fortsätter att prioritera klubbutveckling genom satsning på verksamhet i skolor samt utbildning av domare och tränare. Vi försöker också att starta nya klubbar i första hand i närheten av redan etablerade klubbar. Vi har en nysatsning av gymnasiemästerskap där finalerna går i samband med DAM EM
  • Skapad: 29 MAR 2009 20:22

Vi föreslår inga större förändringar i tävlingsverksamheten, men vi har Merits League för de lag som inte vill eller kan deltaga i organiserat seriespel. Det kommer att bli en ny  ordförandekonferens i april där vi får enas om ett nytt tävlingssystem inför 2010-2012.

Tema blir där hur vårt tävlingssystem kan bidra till att vi ökar till 9000 spelare i Sverige vilket är det uppsatta målet från FIRA.

 

Under 2009 kommer våra landslag för U18, damer och herrar deltaga i Europamästerskap som arrangeras genom FIRA. U18 spelar turnering i Frankrike under påsk. Herrarna spelar borta mot Kroatien och Holland och våra Damer spelar hemma genom att vi arrangerar DAM EM i år. Under hösten spelar herrarna hemma mot Holland och borta mot Malta.

 

Vi kommer även att deltaga i turneringar för damer och herrar i sevens som spelas under våren och sommaren. Finalerna går som vanligt i Hannover i juli. Våra ungdomar U16/U17 genomför träningsläger i Sverige med Danmark under sommaren och vårt  U21 landslag kommer att deltaga i en turnering i Spanien i maj.

 

Den stora höjdpunkten i år blir DAM EM som spelas i Stockholm och Enköping mellan den 16-23 maj. Vi hoppas verkligen att alla rugbyälskare ställer upp på årets rugbyfest. Våra svenska damer behöver all support för att kunna kvalificera sig till VM 2010.

 

Lycka till med säsongen.

Lars Ohlsson

Förbundsordförande


Skribent: Lars Ohlsson

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info