Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet år 3

31 AUG 2009 15:45
Nu är det dags att söka nya idrottslyftspengar för år 2009-2010, Se mer information.
Det är också dags att redovisa de projekt ni har fått Idrottslyftspengar för 2008-2009. Senast den 10 september behöver vi era svar.
  • Skapad: 31 AUG 2009 15:45

Nedan kommer generell information om idrottslyftet. SRF vill samtidigt passa på att påpeka att det kommer att hållas två skolturneringar under året, och aktiviteter kring detta är mycket lämpade för bidragsansökan från klubbarna. I år kommer vi även kräva att klubbar som tar del av tillsatta medel har en utsedd CDO (club development officer).

 

IDROTTSLYFTET

Riksidrottsförbundet har tilldelats medel för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som nu kallas Idrottslyftet. Ambitionen är att satsningen ska fortgå under fyra år med lika stort stöd alla åren.

Tidplan

Idrottsrörelsen får beslut för ett år i taget. Men regeringen har uttryckt att ambitionen är att satsningen ska pågå i fyra år. Den 1 augusti 2009 startade år 3 och pågår till och med 30 juni 2010

Idrottslyftets huvudinriktning

Den totala satsningen bygger vidare på Handslagets erfarenheter. Huvudinriktningen är att öppna dörrarna till idrotten för fler barn- och ungdomar och utveckla verksamheten så de väljer att idrotta längre upp i åldrarna. Allt arbete ska utgå från ett jämställdhets- och ett jämlikhetsperspektiv.

Allt som görs inom Idrottslyftet har denna huvudinriktning. För att kunna öppna dörrarna för fler och få fler att idrotta längre upp i åldrarna ska idrottsrörelsen arbeta med att:

* Utveckla förbund och föreningar
* Öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer
* Rekrytera och utveckla ledare
* Samverka med skolan.

Bakgrund

Idrottsrörelsen har ambitionen att nå alla barn- och ungdomar. Alla som vill, ska ha möjlighet att vara med inom idrotten och de ska känna sig välkomna oavsett kön, etnicitet, religion, sexuell läggning, fysiska eller psykiska förutsättningar, social och ekonomisk bakgrund. Det räcker inte bara att öppna dörrarna, de som kommer in och de som redan finns inom idrotten måste också känna sig hemma för att vilja stanna kvar.

Idrottsrörelsen har under fyra år inom Handslaget arbetat med att öppna dörrarna för fler barn och ungdomar. Delområden har varit att satsa på idrott för flickor, utveckla samverkan mellan idrotten och skolan, delta i kampen mot droger och hålla tillbaka avgifterna. Handslaget har blivit en väl etablerad verksamhet i idrotts-Sverige där samtliga specialidrottsförbund (SF) och cirka 8 000 idrottsföreningar deltar.

Idrotten har utvecklat metoder och erfarenheter som är viktiga att nu bygga vidare på i Idrottslyftet. Rekrytering av nya grupper är fortsättningsvis en viktig del av den nya satsningen. Dessutom ser vi med erfarenhet från Handslagssatsningen att en stor utmaning är att skapa en idrottsrörelse där fler ungdomar väljer att stanna kvar längre.

Ansök om medel från Idrottslyftet nu!

Ansökningsblankett och information om Idrottslyftet hittar här på hemsidan under Idrottslyftssymbolen i höger rullmeny.

 

Rapportera Idrottslyftet år 2 senast 10 september 
De föreningar som erhållit IL-stöd år 2, 08/09, ska senast den 10 september redovisa sitt projekt. Gör man inte det kan man bli återbetalningsskyldig och man har ingen möjlighet att erhålla stöd för år 3.

Rapport blanketten finns här på hemsidan under Idrottslyftssymbolen

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 


 

logo-hero.pngMacron_klader.jpg


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info